Održan forum "Zaposlenje kroz...

U srijedu, 9. prosinca, održan je forum „Zaposlenje kroz projekte“ koji je specifičan jer je riječ o prvom projektu u organizaciji jednog Studentskog zbora FFST-a čiji je cilj educiranje studenata o mogućnostima (samo)zapošljavanja nakon studija. Trenutni sastav Studentskog zbora je u svom planu i programu izrazio svoju namjeru organizacije praktičnih i poučnih aktivnosti za studente među koje spadaju predavanja, predstavljanja knjiga, simpoziji, forumi i slična događanja. Ovaj forum je stoga prvi u nizu takvih aktivnosti koje će se organizirati za studente našeg fakulteta, pa i njegove zaposlenike i sve druge zainteresirane.

Uvodne riječi su rekli prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju Marita Brčić Kuljiš koja je sve prisutne pozdravila u ime uprave fakulteta, predsjednik Studentskog zbora FFST-a Anđelko Mihanović te koordinatorica foruma i članica Studentskog zbora Dora Derado. Izlagači na čijim se kvalitetnim i konstruktivnim izlaganjima temeljio forum su Toni Popović, student poslijediplomskog studija na FFST-u te Tamara Ljubičić iz Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću pri Uredu dekana FFST-a. Nakon izlaganja uslijedili su rasprava, pregled aktualnih  europskih i nacionalnih programa na koje je moguće prijaviti projekte, izneseni su brojni korisni savjeti u vezi pisanja i prijave projekata te snalaženja u svijetu projekata po završetku studija.

 

Forum je protekao u ugodnom i produktivnom ozračju unutar kojeg su svi prisutni imali mogućnosti izmijeniti saznanja i iskustva. No, oni koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati neće ostati zakinuti jer će obje prezentacije s foruma uskoro biti objavljene na stranici Studentskog zbora:

http://www.ffst.unist.hr/intranet/studentski_zbor

 

Galerija slika dostupna je na Facebook stranici:

 

https://www.facebook.com/events/1664299923841604/

Objavljeno: 11. 12. 2015. u 12:43
Uređeno: 11. 12. 2015. u 12:47
Jelena Novaković
Popis obavijesti