Šesti put po redu FFST, PMF, FESB i Institut za filozofiju (IFZG) organiziraju skup „Fizika i filozofija“ koji je ove godine posvećen pitanjima prostora i vremena Skup se održava 6. i 7. srpnja 2017., a ljetna škola od 4. do 7. srpnja 2017. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Ruđera Boškovića 33 (amfitetatar A1-1). program

Na konferenciji i ljetnoj školi sudjeluju ugledni svjetski predavači, kao što su Tim i Vishnya Maudlin (New York University), Christian Wüthrich (L'Université de Genève), Tomislav Živković (Institut Ruđer Bošković), Neven Bilić (Institut Ruđer Bošković), Dieter Suisky (Humboldt University Berlin), Andrea Reichenberger (University of Paderborn) i brojni drugi.

Glavni je cilj skupa razvijanje interdisciplinarnog pristupa pitanjima prostora i vremena, koja su u fokusu istraživanja fizike i filozofije. Bit će predstavljen razvoj ideje prostora i vremena od Aristotela do Einsteina, ali i suvremena istraživanja kvantne gravitacije i crnih rupa.

Predavanja će se održati na engleskom jeziku, a više informacija o samom skupu može se naći na adresi http://mapmf.pmfst.unist.hr/~sokolic/doku.php. Cjelokupni program ljetne škole i konferencije nalaze se na sljedećim adresama:

http://mapmf.pmfst.unist.hr/~sokolic/doku.php?id=2017:summer_school

http://mapmf.pmfst.unist.hr/~sokolic/doku.php?id=2017:conference

 

Objavljeno: 30. 6. 2017. u 10:06
Uređeno: 30. 6. 2017. u 10:17
Snježana Lauš
Popis obavijesti