Studenti s invaliditetom

Repozitorij
Repozitorij je prazan
Obavijesti

Dragi svi,

ovim putem vas pozivamo da se aktivno uključite i pridonesete razvoju sustava podrške za studente s invaliditetom, kažete vaše mišljenje i utječete na kreiranje politika za vas same.
Ovo je jedinstvena prilika da izrazite svoje mišljenje onima koji svojim odlukama utječu na vašu svakodnevicu.

Kako se uključiti?

Prijavi se OVDJE do 8.5.2016.  za  sudjelovanje na sastanku mladih i donositelja odluka koji će se održati 11.5.2016. u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu (Ruđera Boškovića 31) u trajanju od 10:00 do 18:00 sati.
Na sastanku će sudjelovati predstavnici institucija zaduženih za donošenje odluka o podršci studentima s invaliditetom i ovo će biti prilika da se s njima uključiš u direktnu raspravu i utječeš na njihove buduće odluke za svoje dobro i dobro budućih studenata s invaliditetom.

Zašto?

Udruga Zamisli u suradnji s Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom i Studentskim pravobraniteljem Sveučilišta u Zagrebu provodi projekt "Podrška studentima s invaliditetom" kojemu je cilj kroz sastanke mladih s invaliditetom i donositelje odluka doći do zaključaka i preporuka za poboljšanje postojećeg sustava podrške SSI na razini RH.
Projekt je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Za više informacija

Ukoliko te zanima više piši na maja.dragojevic@zamisli.hr ili na Facebook stranici projekta koju možeš naći OVDJE.

Radujemo se tvojoj prijavi!

Objavljeno: 4. 5. 2016. u 09:48
Ivan Bogdanović

Sveučilište u Splitu osigurati će svu potrebnu literaturu svojim slijepim i slabovidnim studentima. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo je financijsku podršku za projekt "Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente" kojeg Udruga Zamisli kao nositelj provodi u partnerstvu sa Sveučilištem u Splitu, Visokom školom međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te Sveučilištem u Rijeci.
Provedbom projekta koji traje do 15. 6. 2016. godine omogućiti će se ravnopravno studiranje slijepim i slabovidnim studentima i uspostaviti suradnička mreža za prilagodbu literature studentima/icama s invaliditetom.
Pozivaju se sve sastavnice Sveučilišta u Splitu da informiraju svoje studente da se jave ukoliko imaju potrebu za prilagodbom literature. Kontakt osoba  je Ivan Bogdanović, voditelj savjetovališta za studente s invaliditetom Sveučilišta u Splitu. Svi zainteresirani mogu se javiti na mail: ivan.bogdanovic@ffst.hr

Objavljeno: 2. 2. 2016. u 14:25
Snježana Baldasar

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas na treću studentsku konferenciju „I mi studiramo, zar ne?“.
I ove godine, konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te uz svesrdnu pomoć i podršku Filozofskog fakulteta i Sveučilišta u Splitu. Tema ovogodišnje konferencije je Povijest integracije osoba s invaliditetom u redovne odgojnoobrazovne procese. Konferencija će se održati 15.05.2015. na Filozofskom fakultetu u Splitu (Put iza nove bolnice 10c) – Franjevački klerikat.

Objavljeno: 12. 5. 2015. u 15:17
Snježana Baldasar

Dekan Fakulteta imenovao je izv. prof. dr. sc. Gorana Karduma, prodekana za nastavu i studentska pitanja za  koordinatora za studente s invaliditetom. Svi studenti kao i pristupnici za upis na Fakultet  s invaliditetom mogu se obratiti na mail gkardum@ffst.hr i baldasar@ffst.hr

 

 

Objavljeno: 6. 5. 2015. u 14:40
Uređeno: 6. 5. 2015. u 14:44
Maja Kuzmanić