Studentski zbor

Dokumenti
Obavijesti

Studenti i studentice Odsjeka za učiteljski studij Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Splitu POZIVAJU studente učiteljskih studija, studija koji proučavaju odgoj i obrazovanje kao i ostale zainteresirane na prvu međunarodnu studentsku konferenciju Od znanosti do učionice. Studentska konferencija održat će se u sklopu znanstvenoga skupa s međunarodnom suradnjom 11. Dani osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije Prema kvalitetnoj školi unutar kojega će se održati znanstvena i stručna konferencija.

Cilj je konferencije unaprijediti i povezati teoriju i praksu odgoja i obrazovanja, ostvariti suradnju između studenata učiteljskih studija i studija koji proučavaju odgoj i obrazovanje, razmijeniti mišljenja te poticati i razvijati interes za istraživački rad i znanstveno izražavanje.

Međunarodna znanstvena, stručna i studentska konferencija održat će se 5. i 6. listopada 2017. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu (Teslina 12).

Više informacija možete naći na marul.ffst.hr/danios

Radujemo se Vašim prijavama.

Objavljeno: 7. 3. 2017. u 23:48
Uređeno: 8. 3. 2017. u 19:02
Ines Vitez

Suvremene tehnologije u obrazovanju – STO 2017 ponovno u gradu pod Marjanom

 

Hrvatska akademska i istraživača mreža – CARNet, u suradnji s Prirodoslovno – matematičkim fakultetom Sveučilišta u Splitu te Odsjekom za učiteljski studij Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, organizira četvrti po redu studentski dan: 

Suvremene tehnologije u obrazovanju – STO 2017.

 

Događanje će se održati 27. i 28. travnja u prostorijama PMF-a Split na adresi Ruđera Boškovića 33 u Splitu, a namijenjeno je studentima, budućim učiteljima te nastavnicima prirodoslovnih i njima srodnih predmeta uključenih u projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ , ali i svima ostalima zainteresiranima za teme događanja.

 

Tematsku okosnicu događanja čini kreativna nastava koja će biti predstavljena kroz živahnu raspravu, niz praktičnih i poticajnih radionica te kroz demonstracije odličnih i inspirativnih primjera primjene tehnologije u nastavi.

 

Više o samom događanju možete pronaći na mrežnim stranicama STO 2017 (https://sto.carnet.hr/2017/) gdje će uskoro biti objavljen program događanja kao i mogućnost prijave za sudjelovanje.

 

Objavljeno: 21. 2. 2017. u 10:21
Ines Vitez

 

Slavonski Brod, 27. - 29. travnja 2017.

Studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, dislociranoga studija u Slavonskome Brodu pozivaju sve zainteresirane studente iz Republike Hrvatske i drugih zemalja na treću Međunarodnu studentsku konferenciju Kreativnost i stvaralaštvo u odgoju i obrazovanju. Cilj je ove Konferencije podizanje svijesti o važnosti odgoja i obrazovanja, književnosti i jezika, kulture, stvaralaštva i kreativnoga mišljenja, njihovoj ulozi u ostalim područjima ljudskoga djelovanja te povezivanje studenata i razmjena mišljenja.

Za više informacija otiđite na stranicu:

http://wt.foozos.hr/poziv-na-medunarodnu-studentsku-konferenciju-kreativnost-i-stvaralastvo-u-odgoju-i-obrazovanju

Objavljeno: 13. 1. 2017. u 15:15
Uređeno: 13. 1. 2017. u 15:16
Ines Vitez
Predavanje "Digitalna...

Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta srdačno Vas poziva na predavanje izv. prof. dr. sc. Ivane Batarelo Kokić pod nazivom "Digitalna ovisnost".

Predavanje će se održati u četvrtak, 12.01.2017. u Učionici 2 na Klerikatu (Put iza Nove bolnice 10c) s početkom u 16:00h.

Predavanje je namijenjeno svim studentima i nastavnicima Sveučilišta u Splitu.

Objavljeno: 9. 1. 2017. u 21:04
Ivana Roguljić

Poštovane kolegice i kolege,

Filozofski fakultet u Splitu i Hrvatsko filozofsko društvo, u suradnji sa Studentskim zborom Filozofskog fakulteta u Splitu, pozivaju Vas na sudjelovanje na 3. regionalnom studentskom simpoziju društvenih i humanističkih znanosti: »Identitet slobode; sloboda identiteta«, koji će se održati 6. i 7. listopada 2016. godine u prostorima Filozofskog fakulteta u Splitu na splitskom Peristilu (Poljana kraljice Jelene 1/III).

Prijave su otvorene do 26. kolovoza 2016. godine.

Sudjelovanje na simpoziju je besplatno, a sudionici će imati osiguran smještaj i prehranu za vrijeme trajanja simpozija.

Poziv i obrazac za prijavu nalaze se na poveznici.

Objavljeno: 27. 7. 2016. u 05:22
Ivana Roguljić
Prvi međunarodni simpozij mladih...

Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom poziva mlade znanstvenike i istraživače da se prijave na Prvi međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista: "Juriš na posljednje margine" koji će se održati od 7. do 9. listopada 2016. godine na Filozofskom fakultetu u Splitu.

Pozivamo mlade znanstvenike da nam šalju radove u kojima s aspekta jezika (lingvistika, (multimodalna) stilistika, retorika) ili književnosti (različite teorije poput feminističke, rodne, queer, postkolonijalne) čitaju suvremene autore i djela, multimediju (film, glazbu, videospot, reklame, strip, grafički roman, videoigrice) i ostale autore i djela za koje se može smatrati da su na margini ili govore o marginalnim skupinama. Ideja simpozija veoma je inovativna i interdisciplinarna jer nastoji uvesti novu misao u akademske krugove i pristupiti pitanjima o kojima se nedovoljno govori s novog stajališta koje spaja različite discipline, stoga je simpozij otvoren i za mlade istraživače iz drugih područja.

Za simpozij se prijavljuje ispunjavanjem obrasca (https://docs.google.com/…/1JOBUMzSSCWbqIfqCUS9AjO…/viewform…) koji mora sadržavati podatke o izlagaču i sažetak dug maksimalno 250 riječi. Rok za prijavu jest 15. kolovoza 2016. Prijave se mogu poslati na hrvatskom ili engleskom jeziku na adresu: itheom.split@gmail.com.

Službeni su jezici simpozija hrvatski i engleski jezik.

Sudjelovanje na simpoziju besplatno je. Izlagači će imati osiguran smještaj. Putne troškove snose izlagači.
Obrazac za prijavu i druge informacije mogu se pronaći na Facebook stranici simpozija.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail itheom.split@gmail.com ili na broj 091 752 2645.

Objavljeno: 12. 7. 2016. u 17:12
Uređeno: 12. 7. 2016. u 17:22
Ivana Roguljić

U sklopu projektnih aktivnosti izrade Gradskog programa za mlade Grada Splita za razdoblje od 2017. do 2020. godine, pozivaju se svi mladi od 15 do 29 godina s područja grada Splita da sudjeluju u fokus grupama te iskažu svoje mišljenje o kvaliteti života mladih u gradu Splitu, o problemima i potrebama mladih te da predlože svoje ideje za nove promjene. Odazovite se, sudjelujte i podijelite Vaše mišljenje!

 

Organizira se nekoliko fokus grupa različitih tema - možete sudjelovati na jednoj ili više fokus grupa. Broj sudionika za svaku pojedinu fokus grupu je ograničen (10) stoga se prijavite i osigurajte svoje mjesto putem web forme na ovom linku. Sudjelovanje u fokus grupama je anonimno.

 

Detalji o mjestu, datumu i vremenu održavanja navedeni su u samoj formi za prijavu. U slučaju bilo kakvih pitanja obratite se na e-mail mblagdan@gmail.com.

 

Direktan link za prijavu:

https://docs.google.com/forms/d/1bd1oyYCti0JiuQRgca1fo82Us2XmIWmVrCFEA0IlI-Q/viewform

Objavljeno: 12. 7. 2016. u 16:00
Uređeno: 12. 7. 2016. u 16:01
Ivana Roguljić
Radionica "Nasilje u vezama"

Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta srdačno Vas poziva na radionicu pod nazivom "Nasilje u vezama" koju će voditi Marija Biuk, prof.psih. i Nikola Erceg, prof.psih.

Radionica će se održati u četvrtak, 9.6.2016. u Učionici 1 na Klerikatu (Put iza Nove bolnice 10c) s početkom u 14:00 h. Radionica je namijenjena svim studentima Sveučilišta u Splitu.

Kako bismo uspješnije organizirali radionicu, molimo sve zainteresirane da se unaprijed prijave na e-mail adresu savjetovanje@ffst.hr.

Objavljeno: 3. 6. 2016. u 12:15
Dora Derado
Natječaj za studentske programe 2016.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu raspisao je natječaj za financiranje studentskih programa na Sveučilištu u Splitu za 2016. godinu. 

Natječaj je otvoren od 1.6. svibnja 2016. godine do 12. lipnja 2016. godine u 23:59 sati.

Tekst natječaja, sve potrebne informacije kao i obrasce možete pročitati/preuzeti na sljedećoj poveznciI: 

http://www.szst.hr/vijesti/566-natjeaj-za-studentske-programe-2016

 

Objavljeno: 1. 6. 2016. u 17:20
Dora Derado
Tribina "Kreativno...

Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta srdačno Vas poziva na tribinu pod nazivom "Kreativno izražavanje". Tribinu na kojoj će gostovati doc.dr.sc. Dunja Pivac, doc.dr.sc. Goran Sučić i fra Duje Botteri, mag.art. moderirat će Mirna Štrkalj, mag.ped.

Tribina će se održati u srijedu, 8.6.2016. u Učionici 1 na Klerikatu (Put iza Nove bolnice 10c) s početkom u 18:30 h.

Tribina je namijenjena svim studentima i nastavnicima Sveučilišta u Splitu.

Objavljeno: 31. 5. 2016. u 17:24
Dora Derado
Predavanje "Potištenost i...

Pozivamo vas na predavanje izv. prof. dr. sc. Gorana Karduma pod nazivom "Potištenost i tjeskoba: stanje svijesti i iskustva u svakodnevnom životu" kojeg organizira naš Centar za savjetovanje studenata.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 30.05.2016. u Učionici 1 na Klerikatu (Put iza Nove bolnice 10c) s početkom u 18:00 h.

Predavanje je namijenjeno svim studentima i nastavnicima Sveučilišta u Splitu.

Objavljeno: 25. 5. 2016. u 08:41
Dora Derado
Predavanje "Shift konferencija...

Pozivamo vas na predavanje Marijana Čipčića pod nazivom "Shift konferencija 2016".

Predavanje će se održati u srijedu, 25.05.2016. u prostorijama Filozofskog fakulteta na Peristilu (Poljana kraljice Jelene 1/III) s početkom u 18:30h.

Predavanje je namijenjeno svim studentima i nastavnicima Sveučilišta u Splitu.

Više informacija poražite na Facebook stranici događaja.

Objavljeno: 23. 5. 2016. u 18:35
Dora Derado

Sveučilište u Splitu raspisuje NATJEČAJ za upis 1. generacije studenata na program Student Business e-Academy Sveučlilišta u Splitu za akademsku godinu 2016./2017.

Povodom raspisivanja natječaja organizira se predstavljanje SBeA programa koje će se održati 23. svibnja 2016. godine u 12 sati u multifunkcionalnoj dvorani Sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice u Splitu.

Sve detalje o uvjetima prijave i upisa pronađ‘ite ovdje: Natječaj za upis 1.generacije studenata na program Student Business e-Academy.

Više informacija o projektu pronađ‘ite na web stranici sbea.efst.unist.hr

Pratite projekt na Facebook stranici SBeA.

Objavljeno: 23. 5. 2016. u 08:55
Dora Derado

European Youth Rural Forum (ERYF) je organizacija koja organizira susrete mladih koji dolaze iz ruralnih područja iz cijele Europe. Ove godine susret će se održati u Kecskemétu, u Mađarskoj od 30.07.-07.08.2016. pod nazivom "Sustainability Summer School".

Detalji o prijavi i programu možete naći na web stranici.

Rok prijave je 14.06.2016.

Objavljeno: 23. 5. 2016. u 08:47
Dora Derado
Poziv na radionicu "Nošenje sa...

Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta srdačno Vas poziva na radionicu pod nazivom "Nošenje sa strahom od ispita" koju će voditi Neda Pleić, prof. psihologije.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 23.05.2016. u Učionici 1 na Klerikatu (Put iza Nove bolnice 10c) s početkom u 15:00h. Radionica je namijenjena svim studentima Sveučilišta u Splitu.

Kako bismo uspješnije organizirali radionicu, molimo sve zainteresirane da se unaprijed prijave na e-mail adresu savjetovanje@ffst.hr.

Objavljeno: 16. 5. 2016. u 15:51
Dora Derado
Poziv na susret sa studentima...

Ovim Vas putem pozivamo na susret sa studentima antropologije i razvojne sociologije iz Nizozemske koji u sklopu svoga studijskog programa dolaze u edukativni posjet Hrvatskoj te koji su pokazali interes za upoznavanjem s našom organizacijom, CEDRA Split.

Susret je zamišljen kao predstavljanje:

  1. Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split
  2. Jadranskog društvenog opservatorija" (društveno-istraživačkog programa CEDRE Split) te 
  3. Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, 

u obliku prezentacija, nakon čega ćemo nastaviti druženje u manje formalnom smislu.

Sudionike će ugostiti Filozofski fakultet u Splitu u svojim prostorijama na Peristilu, 18. svibnja s početkom u 18 sati

Objavljeno: 13. 5. 2016. u 20:11
Dora Derado
Tribina "Svijet ikona"

Centar za savjetovanje studenata Sveučilišta u Splitu u suradnji sa Savjetovalištem za međureligijski dijalog i studentski pastoral organizira javnu tribinu pod nazivom Svijet IKONA.

Čuvajući drevnu tradiciju prikazivanja svetačkih sadržaja, ikona predstavlja puno više od samog prikaza, slike.

Kako bismo omogućili cjelovito sagledavanje tematike, okupili smo renomirane goste tribine; dr. sc. Daniela Matetić Poljak, mr. sc. Branko Jozić, protojerej parohije splitske Slavoljub Knežević i doc. dr. sc. fra Domagoj Runje, koji će s povijesnog, povijesno-umjetničkog, teološkog i iskustvenog aspekta pokušati 'posložiti slagalicu' i posjetiteljima ponuditi kvalitetan uvod u Svijet IKONA.

Svi zainteresirani slobodno neka nam se pridruže na tribini, u četvrtak, 19. svibnja u 19 sati, u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice.

Objavljeno: 12. 5. 2016. u 10:50
Dora Derado
Predavanje "Optimizam -...

Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta srdačno Vas poziva na predavanje prof.dr.sc. Mirjane Nazor pod nazivom "Optimizam - samozavaravanje ili poželjan način odnosa prema problemima?".

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 16.05.2016. u Učionici 1 na Klerikatu (Put iza Nove bolnice 10c) s početkom u 17:00 h.

Predavanje je namijenjeno svim studentima i nastavnicima Sveučilišta u Splitu.

Objavljeno: 9. 5. 2016. u 14:48
Dora Derado
Poziv na radionicu "Kvalitetna...

Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta srdačno Vas poziva na radionicu pod nazivom "Kvalitetna komunikacija" koju će voditi izv.prof.dr.sc. Maja Ljubetić.

Radionica će se održati u petak, 13.05.2016. u Učionici 2 na Klerikatu (Put iza Nove bolnice 10c) s početkom u 14:00h. Radionica je namijenjena svim studentima Sveučilišta u Splitu.

Kako bismo uspješnije organizirali radionicu, molimo sve zainteresirane da se unaprijed prijave na e-mail adresu savjetovanje@ffst.hr.

Objavljeno: 4. 5. 2016. u 14:57
Dora Derado

Sukladno Čl. 6. Pravilnika o raspodjeli sredstava ostvarenih od upisnina studenata Sveučilišta u Splitu, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, raspisuje:

JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNE I PROGRAMSKE DOKUMENTACIJE

s ciljem izrade Plana aktivnosti za tekuću kalendarsku godinu. 

 

Svi studenti pojedinci, studentske skupine i Udruge mogu dostaviti razrađene projekte i programe najkasnije do 8.5.2016. u 23:59 putem službene mail adrese Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu ( zbor@szst.hr ) sa NAZNAKOM: Nenatječajna sredstva.

 

Uz prijavu je nužno dostaviti i ispunjeni OBRAZAC.

Detaljne informacije i upute možete pročitati u JAVNOM POZIVU.

 

Objavljeno: 2. 5. 2016. u 09:22
Dora Derado

Ljetna škola hrvatskog i njemačkog jezika

Pula, 10. – 30. 07. 2016.

 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH, Austria, i ove godine organizira ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika.


PROGRAM:

1. UČENJE JEZIKA

- dnevno četiri sata nastave njemačkog jezika

- seminari

- učenje u tandemu (miješane hrvatsko – austrijske grupe, 1 – 2 puta tjedno)

 

2. ZNANSTVENO – KULTURNI DOPUNSKI PROGRAM

- Predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi, književnosti i znanosti

- Hrvatska književnost, folklor

- Filmske večeri

- Izleti

Objavljeno: 5. 4. 2016. u 15:22
Uređeno: 5. 4. 2016. u 15:26
Ivana Roguljić

U okviru trećeg studentskog dana STO 2016., CARNet organizira nagradno natjecanje namijenjeno studentima učiteljskih smjerova, ali i ostalim zainteresiranim studentima. Cilj nagradno natjecanja je poticanje primjene informacijsko komunikacijske teknologije (IKT) u obrazovanju na kreativan i inovativan način. Za sudjelovanje u nagradnom natjecanju, studenti, budući učitelji trebaju osmisliti obradu jedne nastavne teme ili  jedinice primjenom IKT-a te snimiti kratki video kako bi njime prezentirali svoju ideju.

Prijave na natjecanje su otvorene do 15. svibnja u 23:59, a sve o pravilima za sudjelovanje možete pronaći na poveznici http://sto.carnet.hr/2016/pravila

Objavljeno: 17. 3. 2016. u 10:31
Ines Vitez

Pozivamo vas da sudjelujete u aktivnosti Studentske sekcije za neuroznanost NeuroSplit u sklopu Festivala znanosti zvana „Znanstveni teatar“ (jedan dan u razdoblju od 18.-24. 4.) koji će se održati u Gradskom kazalištu mladih (Trg Republike 1). Ideja Znanstvenog teatra je spojiti znanost i umjetnost (što je i tema ovogodišnjeg Festivala znanosti) te pritom popularizirati znanost široj publici.

Prijave za prezentiranje se primaju do 15.3. na e-mail adresi neuro.split1911@gmail.com. No, svi su dobrodošli prisustvovati predavanjima i sudjelovati u glasanju za najbolje prezentacije.

Više informacija možete pročitati odabirom opcije "Pročitaj više".

Objavljeno: 18. 2. 2016. u 22:23
Uređeno: 18. 2. 2016. u 22:24
Dora Derado

Otvoren je natječaj združenog programa stipendiranja Joint Japan/World Bank Graduate Scholarship Programme na kojeg se za diplomski studij na odabranim sveučilištima-partnerima mogu prijaviti i studenti iz Hrvatske. Rok za prijavu: 10. ožujka 2016.

Detalji:

Popis preferiranih programa

Popis partnerskih programa

Objavljeno: 11. 2. 2016. u 13:19
Dora Derado
Poziv za sudjelovanje: 6. studentski...

Nakon dosadašnjih pet studentskih filozofskih simpozija, Odsjek za filozofiju, Udruga studenata filozofije »logOS« i Hrvatsko filozofsko društvo organizira 6. studentski filozofski simpozij pod naslovom »Filozofija u književnosti«.

Simpozij će se održati 5. i 6. svibnja 2016. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Prijave i sažetke za izlaganje na simpoziju, kao i eventualna pitanja, možete poslati elektroničkom poštom do 15. ožujka 2016. godine na e-mail adresu: studentskisimpozij.osijek@gmail.com. Na istoj možete zatražiti prijavni obrazac, a potpuni poziv za simpozij te detaljne informacije možete pročitati odabirom opcije "pročitaj više".

 

Objavljeno: 2. 2. 2016. u 23:29
Uređeno: 2. 2. 2016. u 23:31
Dora Derado

Drugi međunarodni simpozij mladih povjesničara umjetnosti održat će se od 13.-15. travnja 2016. godine u konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta u Splitu na Peristilu (Poljana kraljice Jelene 1/III). Tema ovogodišnjeg simpozija je "(Re)interpretacije povijesti umjetnosti". Ovim putem se pozivaju svi zainteresirani studenti preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija te poslijediplomskog studija iz područja društvenih i humanističkih znanosti da se prijave za izlaganje na simpoziju. Prijave su otvorene do 1. ožujka.

Detaljne informacije o simpoziju kao i načinu prijave uz svu potrebnu dokumentaciju možete naći na Facebook stranici simpozija.

Objavljeno: 22. 1. 2016. u 00:00
Dora Derado

Bez brige, nismo zaboravili i na zabavne aktivnosti!

Ovogodišnja brucošijada održat će se u ponedjeljak, 14. prosinca u O'Hara music clubu s početkom u 22 h

Cijena ulaznice je 20 kn.
Ulaznice u pretprodaji možete potražiti u Radovanovoj 13 i na Klerikatu (Put iza nove bolnice 10c) od utorka (8.12.) do petka (11.12.) od 11 do 15 h.

Karte ćete također moći kupiti na dan brucošijade na ulazu u O'Haru.

Za detaljnije informacije i obavijesti pratite Facebook stranicu događanja.

Objavljeno: 7. 12. 2015. u 00:36
Uređeno: 10. 12. 2015. u 16:59
Dora Derado

Fakultetsko vijeće izglasalo je slobodni tjedan prije početka zimskog ispitnog roka, od 25. siječnja 2016. do 31. siječnja 2016.

(Izuzetak je Učiteljski studij kojemu ispitni rok počinje već 25. siječnja)

Objavljeno: 5. 12. 2015. u 14:15
Dora Derado

Dragi kolege/ice, novi termin foruma je srijeda, 9. prosinca s početkom u 18:30. Novi program možete očekivati uskoro!

Objavljeno: 25. 11. 2015. u 13:04
Uređeno: 15. 12. 2015. u 18:22
Dora Derado

Dragi kolege/ice, 

obavještavamo vas da se forum "Zaposlenje kroz projekte" odgađa zbog bolesti izlagača. Novi termin će naknadno biti objavljen do kraja tjedna. Ali bez brige, nadoknaditi ćemo ovo još većom kvalitetom!

Nadamo se vašem razumijevanju i još većem interesu za forum u novom terminu.

Objavljeno: 24. 11. 2015. u 17:57
Dora Derado
Pozivamo Vas na forum...

Forum "Zaposlenje kroz projekte" prvi je u nizu događanja koje Studentski zbor organizira za sve studente Filozofskog fakulteta, ali i druge zainteresirane. Na njemu ćete moći poslušati dva predavanja i sudjelovati u raspravama na temu mogućnosti zaposlenja na domaćim i međunarodnim projektima te čuti mnoštvo korisnih savjeta u pisanju projekata uopće.

 

Projekti su danas jedna od polaznih točki za zaposlenje mladih, pa bi studentima informacije s ovog foruma mogle biti od velike koristi već u bliskoj budućnosti.

 

Zato Vas pozivamo da dođete sudjelovati na forumu i na taj način obogatite njegov program vlastitim iskustvima i razmišljanjima.

 

Datum: 27.11. (petak)

Vrijeme: 15:00 - 17:00

Lokacija: Peristil (Poljana kraljice Jelene 1/III)

Raspored:

 

15:00 - 15:20   Uvodne riječi

 

15:20 - 15:50   Jelena Novaković, mag. ang.

(Stručna suradnica za poslove znanstvenoistraživačke djelatnosti, Ured za znanost Filozofskog fakulteta u Splitu)

Tema: Pregled domaćih i međunarodnih projekata koji se realiziraju na visoko-obrazovnim institucijama humanističko-društvenog usmjerenja u Hrvatskoj

 

15:50 - 16:20   Toni Popović, mag. soc.

(Doktorand Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Projektni administrator)

Tema: Mogućnosti društveno-humanističkih znanosti u osmišljavanju i provedbi europskih projekata

 

16:20 - 17:00   Rasprava i završne riječi

 

17:00   Domjenak

 

Event možete naći i na Facebooku gdje ćemo stavljati dodatne obavijesti. :)

Vidimo se uskoro!

Objavljeno: 17. 11. 2015. u 23:40
Uređeno: 18. 11. 2015. u 12:23
Dora Derado

12. rujna 2015. u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića osnovan je splitski ogranak Hrvatskog čitateljskog društva. Inicijatorica osnivanja Ogranka i njegova predsjednica je Grozdana Ribičić, viša knjižničarka.

Hrvatsko čitateljsko društvo je dobrovoljna udruga koja se bavi poticanjem, istraživanjem i unapređivanjem čitanja i pismenosti.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u radu Ogranka mogu se javiti mailom na hcd.split@gmail.com ili putem Facebook stranice:
https://www.facebook.com/hcd.split

O tome kako postati član HČD-a možete više saznati na:
http://hcd.hr/clanstvo-2/

Za redovito dobivanje informacija s e-Biltena HČD-a možete se prijaviti na:
https://hcdbilten.wordpress.com/

Objavljeno: 16. 10. 2015. u 20:14
Uređeno: 17. 10. 2015. u 17:59
Ivana Roguljić
Studentska konferencija...

Udruga Ludens, udruga studenata Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru, poziva studente filoloških smjerova na sudjelovanje u studentskoj konferenciji Slavistička filologija 21. stoljeća II. Konferencija će se održati 21. studenog 2015. na Odjelu za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru.

Objavljeno: 25. 6. 2015. u 14:51
Sonja Carić
Bez naslova

Poštovane kolegice i kolege,

 

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Udrugom studenata filozofije „FURIJA“, Udrugom studenata kroatistike „Idiom“, Udrugom studenata povijesti „Malleus“ i Udrugom studenata psihologije „Psirius“ organizira treći studentski interdisciplinarni kongres društvenih i humanističkih znanosti u Rijeci s temom „DRUŠTVO (NE)ZNANJA – edukacija, mediji, pravo i politika, kultura i umjetnost“ koji će se održati od 4. do 7. studenog 2015. na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

 

Ovime nam je zadovoljstvo i čast pozvati Vas na prijave za sudjelovanjem na kongresu. Kongres je otvoren za studente preddiplomskih, diplomskih i postdiplomskih studija te za nedavno diplomirane studente društvenih i humanističkih znanosti regije. Koautorstvo u radu je moguće. Predviđeno trajanje izlaganja je 15 minuta, s raspravom od 10 minuta. Rok za prijavu za aktivne i pasivne sudionike traje od 24.06. do 01.10.2015. 

 

Prijave se podnose ispunjavanjem elektroničkih obrazaca koji će od 24.06. biti dostupni na adresi http://rik.sz-ri.com/hr/registracija/

Pri prijavi izlaganja aktivni sudionici prilažu sažetak rada od 250 do 750 riječi te vlastiti prijedlog sekcije u koju smatraju da bi se rad trebao uvrstiti. Obavijest o tome je li Vaš rad prihvaćen uz program kongresa dobit ćete do 15. listopada 2015. Hrana i smještaj su osigurani, uz naplatu kotizacije.

 

Službeni jezici simpozija su hrvatski i engleski.

Detaljnije informacije o kongresu možete naći u privitku ove poruke te na web stranici: http://rik.sz-ri.com/hr/

 

Za bilo kakva dodatna pitanja i informacije možete nam se obratiti na mail rikffri@gmail.com

 

Objavljeno: 24. 6. 2015. u 21:27
Dorotea Arlov
Filozofijada 2015. : 3.-8.5.2015.,...

„Filozofijada“ je studentska manifestacija koja se održava svake godine i koja okuplja filozofske i filološke fakultete iz regije. Jedan od primarnih ciljeva ove manifestacije jest da potakne uspješnu komunikaciju i suradnju među studentima kroz mnoge aktivnosti koje su im zajedničke i u kojima oni mogu aktivno sudjelovati.

Ove godine, „Filozofijada“ se održava u Grčkoj, u Uranopolisu (Halkidiki). Studenti su smješteni u hotelu Akrathos, u periodu od 3. do 8.5.2015.

Cijena manifestacije je 115€ po osobi. U cijenu su uključeni smještaj i hrana (pun pansion).

Pored spomenute cijene od 115€, potrebno je platiti još 5€ kao depozit za moguću štetu u hotelu. Ukoliko štete ne bude, 5€ se vraća studentima.

 

Objavljeno: 7. 3. 2015. u 11:18
Uređeno: 7. 3. 2015. u 11:22
Sonja Carić
NATJEČAJ ZA STUDENTSKE PROGRAME 2015.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu sukladno članku 57. Statuta Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, na 10. sjednici održanoj 25. veljače 2015. godine, pod točkom 1. dnevnog reda donosi odluku o raspisivanju natječaja za financiranje studentskih programa pri Sveučilištu u Splitu za 2015. godinu.
www.szst.hr/vijesti/530-natjeaj-za-studentske-programe-2015

Objavljeno: 26. 2. 2015. u 09:13
Dorotea Arlov
Studentski časopis...

Uredništvo časopisa "Galeotto" poziva sve studente i studentice na slanje svojih radova za objavu u časopisu studenata talijanistike Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Objavljeno: 29. 1. 2015. u 17:55
Uređeno: 29. 1. 2015. u 17:58
Sonja Carić
Edukacija za prijavu projekata na...

Pozivaju se svi zainteresirani studenti i predstavnici studentskih organizacija na edukaciju za prijavu projekata na program "ERASMUS+".


Predavanje će održati predstavnici Info zone, koji imaju iskustva u pisanju projekata za program ERASMUS+. Prvo će se održati uvodno predavanje o programima ERASMUS+ i mogućnostima koje on nudi pojedincima i organizacijama, uz adekvatan primjer projekta P.U.L.S.E. Info zone, koji je na posljednjem roku (1. listopada 2014.) ostvario 97/100 bodova.

Predstavljat će se osnovni online alati za traženje partnerskih organizacija, koje bi sudjelovale u projektu, a nastavak edukacije bit će u obliku mentorstva manjim grupama studenata, koji bi vlastite ideje željeli konkretizirati u projektni prijedlog, kojeg bi kasnije bilo moguće prijaviti na neki od rokova u prvoj polovici 2015. godine.


PREDAVANJE ĆE SE ODRŽATI U SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI, U UTORAK (13.01.2015.) U 20:00 h.

 

Objavljeno: 10. 1. 2015. u 18:12
Sonja Carić
Praksa u "Youth Time Magazine"

Youth Time Magazine je relativno nova publikacija na tržištu. Distribuira se u srednjoj i istočnoj Europi, dok se redakcija nalazi u Pragu, Češka Republika. Časopis se objavljuje na engleskom i ruskom jeziku, s dužinom od 80 stranica. Izdaje se jednom u dva mjeseca u nakladi od 28.000 primjeraka. Magazin kao primarnu platformu svog djelovanja koristi dijalog, ne samo između različitih etničkih grupa u svijetu, već i platformu za dijalog između generacija. Ciljana publika: učenici, postdiplomci, članovi pokreta i organizacija mladih, ljudi koji se fokusiraju na uspjeh, mladi poslovni ljudi i poslodavci koji su zainteresirani za mlade talentirane ljude. Većina čitatelja magazina su između 20 i 35 godina starosti.

Objavljeno: 1. 1. 2015. u 15:37
Sonja Carić
Okrugli stol "Erasmus stručna...

ESN Split poziva sve zainteresirane na okrugli stol "Erasmus stručna praksa i zapošljavanje", koji će se održati 15.12. (ponedjeljak) u prostorijama Kluba mladih, s početkom u 18h.

Više informacija možete naći u prilogu.

Objavljeno: 14. 12. 2014. u 16:11
Sonja Carić
Studentska konferencija...

U okviru programa Mjesec dana slavistike u Sarajevu Studentska asocijacija Filozofskog fakulteta (STAFF) u saradnji sa Slavističkim komitetom BiH i Filozofskim fakultetom u Sarajevu poziva sve zainteresirane studentice i studente (BiH, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija) prvog, drugog i trećeg ciklusa na studentsku konferenciju "Književnost susreta".

Studentska konferencija će se održati 7., 8. i 9. svibnja 2015. godine u prostorijama Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Tematski okviri konferencije su: Književnost i ideologija, Književnost i komunikacija, Književnost i Drugi.

Objavljeno: 10. 12. 2014. u 15:30
Sonja Carić
Otvoren Natječaj za dodjeljivanje...

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Natječaj za dodjeljivanje minimalno 5.000 državnih stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2015. godinu.

Prijave na natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija podnose se počevši od 28. studenoga do 23. prosinca 2014. godine (uključujući i 23. prosinca). Kao datum podnošenja prijave uzimat će se datum poštanskoga žiga na poslanoj prijavi. Student se može prijaviti na natječaj za dodjelu državne stipendije samo u jednoj od navedenih kategorija slanjem prijave prema navedenim uputama.

Tekst Natječaja i potrebna dokumentacija nalaze se na sljedećoj poveznici: http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=3532

Objavljeno: 3. 12. 2014. u 15:27
Sonja Carić
Smotra talijanskog filma – Kinoteka...

Ovogodišnja selekcija predstavlja pet talijanskih filmskih ostvarenja koja su svojom umjetničkom i produkcijskom kvalitetom ostvarila značajan uspjeh kod publike.
Smotru otvara filmski uradak braće Manetti, iskusnih redatelja koji su se okušali u brojnim filmskim žanrovima, a ove nam godine predstavljaju „Napulj je pjesma“. To je izrazito životna i napeta socijalno-kriminalistička komedija, smiješna i nježna, romantična i pustolovna priča, smještena u ambijent izvornog Napulja. Zahvaljujući glazbi i interpretaciji izvrsnih glumaca, film je postigao veliki uspjeh i kod kritike i kod publike.
„Mafija ubija samo ljeti“ film je koji je u Italiji prošle godine privukao najviše pažnje, ne samo svojim nazivom. Ovim debitantskim djelom, redatelj Diliberto, poznatiji kao Pif, okreće se talijanskoj tradiciji društveno angažiranog filma, dodajući snažnoj priči osobni pečat oštre ironije, osebujne za Siciliju.
U filmu „Božja milost“, već priznati redatelj Edoardo Winspeare, prikazao je veoma zanimljiv način kako ekonomsku krizu prevladati povratkom prirodi, zemlji i obiteljskom zajedništvu, u okružju prekrasnog krajolika Apulije.
„Mogu prestati kad god želim“ djelo je jednog od najboljih mladih redatelja talijanske komedije. Sydney Sibilia nudi nam vrlo zabavnu priču koja kroz humor prikazuje sveprisutne probleme današnjice. Film je pobrao ogroman uspjeh i kod kritike i kod publike.
Smotru zatvaramo filmom „Stolac sreće“, u znak sjećanja na redatelja Carla Mazzacuratija koji je preminuo početkom godine, malo prije nego što je njegov film ostvario veliki uspjeh u talijanskim kinima.
(Paolo Minuto, Umjetnički ravnatelj Smotre)

Raspored projekcija:

srijeda, 3. prosinca, 20:00 h – Napulj je pjesma
četvrtak, 4. prosinca, 20:00 h – Mafija ubija samo ljeti
petak, 5. prosinca, 20:00 h – Božja milost
subota, 6. prosinca, 20:00 h – Mogu prestati kad god želim
nedjelja, 7. prosinca, 20:00 h – Stolac sreće

Više informacija o filmovima dostupno je na: http://zlatnavrata.hr/pro.html

Objavljeno: 3. 12. 2014. u 15:19
Sonja Carić
Okrugli stol o studentskoj prehrani -...

Udruga Studenti za studente - Split (S4S) poziva Vas na okrugli stol o studentskoj prehrani, koji će se održati 25. studenog 2014. godine u 18.00 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

Okrugli stol zamišljen je kao rasprava na temu studentske prehrane, njezine kvalitete i same ponude hrane u menzama. Također, usporedit će se stanje u menzama u Splitu i ostalim gradovima u Republici Hrvatskoj, kao što su Zagreb, Rijeka i Osijek. Raspravit će se i o aktualnom problemu nedostatka menze u centru grada, kao i o otvaranju menze u novom studentskom domu dr. Franjo Tuđman, tako da se studente upozna sa stvarnim razlozima nemogućnosti ponovnog otvaranja menze u centru grada.

Gosti na okruglom stolu bit će ravnateljica Studentskog centra Gordana Raos, prorektor za studente, studentski standard i sport, prof.dr.sc. Boris Maleš i predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Marina Crnjac.

Cilj rasprave je upoznati studente, ali i sve zainteresirane slušatelje, s navedenim problemima te raspraviti o aktualnoj problematici u društvu svih osoba koji su na direktan ili indirektan način povezane s ovim pitanjima.

Objavljeno: 22. 11. 2014. u 12:53
Sonja Carić
Ciklus predavanja "Mala škola...

Studentska udruga Virtualni svijet organizira ciklus predavanja „Mala škola Photoshopa“ i „Fitness računala“. Pozivaju se svi zainteresirani studenti da prisustvuju besplatnim predavanjima i radionicama.

 

Raspored predavanja:


Ciklus predavanja i radionica „Mala škola Photoshopa“
-    1. predavanje: Upoznavanje s Photoshop alatom, 11.11.2014. u 19:30h, Sveučilišna knjižnica - sjeverni toranj, 2. kat
(ostali datumi bit će objavljeni na prvom predavanju)


Ciklus predavanja i radionica „Fitness računala“
-    1. predavanje: PC Fitness, 10.11.2014., FESB Microsoft Innovation Center
• Alati za optimizaciju i čišćenje Windowsa

• Čuvanje i spašavanje podataka/diska/sustava

• Dijagnostika i rješavanje problema

• Reinstalacija Windowsa i važnih programa


-    2. predavanje: MS Word, 17.11.2014., FESB Microsoft Innovation Center
• Osnove rada s MS Wordom

• Korisne funkcije

• Funkcije i savjeti za izradu diplomskog/završnog rada

• Izrada životopisa

-    3. predavanje: MS Excel, 19.11.2014., FESB Microsoft Innovation Center
• Osnove rada s MS Excelom

• Osnove i napredne funkcije


-    4. predavanje: MS PowerPoint, 21.11.2014., FESB Microsoft Innovation Center
• Osnove rada s MS PowerPointom

• Tekst, slika, video, dizajn, animacija

• Savjeti za izradu prezentacije i predavanja

Više o radionici "Mala škola Photoshopa" i radionici "Fitness računala"

 

Objavljeno: 3. 11. 2014. u 20:39
Sonja Carić
Otvoren natječaj za studentski...

Akademija za politički razvoj poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u studentskom programu Akademije za politički razvoj („Studentski APR“), koji će se odvijati u Zagrebu tijekom 2014. i 2015. godine.

Program „Studentski APR“ namijenjen je studentima i netom završenim diplomantima koji pokazuju sve veći interes za sudjelovanje u redovnim programima političkog obrazovanja i umrežavanja Akademije za politički razvoj. Novim programom želimo i toj populaciji omogućiti kvalitetno obrazovanje i umrežavanje te potaknuti interes izvrsnih studenata za aktivnosti Akademije.

Objavljeno: 29. 10. 2014. u 21:54
Sonja Carić

U školskoj/akademskoj godini 2014./2015. Grad Split dodjeljuje stipendije novim korisnicima iz socijalno ugroženih obitelji koji ispunjavaju slijedeće uvjete:
- učenik srednje škole/ student i jedan roditelj, udomitelj ili skrbnik imaju prebivalište na području Grada Splita neprekinuto 3 (tri) godine do dana objavljivanja poziva;
- obitelj učenika/ studenta ima rješenje Centra za socijalnu skrb Split o priznatom pravu na zajamčenu minimalnu naknadu (na pomoć za uzdržavanje), ili je učenik, odnosno student dijete samohranog roditelja;
- učenik, odnosno student je redovno upisan u tekuću školsku/ akademsku godinu;
- učenik, odnosno student ne prima stipendiju za školovanje po drugoj osnovi.


Prijava na ovaj poziv podnosi se na obrascu koji se može predići na Internet stranici www.split.hr ili u Gradu Splitu svakog radnog dana od 9.00 do 12.00 sati. Prijava se upućuje preporučenom poštom na adresu Grad Split - Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, 21000 Split - Obala kneza Branimira 17, s naznakom “Prijava za dodjelu stipendije”, a može se i osobno predati u Centralnoj pisarnici Grada Splita na istoj adresi.
Rok za prijavu na natječaj istječe zaključno s 31. listopada 2014. godine.

Više na http://www.split.hr/Default.aspx?art=4341&sec=857

 

Objavljeno: 23. 10. 2014. u 22:33
Sonja Carić
XIV. TJEDAN TALIJANSKOG JEZIKA U SVIJETU

Odsjek za talijanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Splitu, Hrvatsko-talijanska udruga Dante Alighieri - Split, Zajednica Talijana u Splitu i Odjel za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Splitu pozivaju sve zainteresirane studente na XIV. tjedan talijanskog jezika u svijetu, koji će se održati od 20.-22. listopada 2014. godine.

 

Program možete naći ovdje.
Program koncerta na Umjetničkoj akademiji (utorak, 21.10.. u 18:30 sati na Tvrđavi Gripe) dostupan je ovdje.

Objavljeno: 19. 10. 2014. u 10:17
Uređeno: 21. 10. 2014. u 00:53
Sonja Carić
Poziv za Studentski dan i aktivizma

Poziv svim zainteresiranima za Studentski dan sporta i aktivizma koji ce se odrzati dana 23. listopada 2014. na splitskoj rivi. 

 

Poštovani, Splitski sveučilišni športski savez, Sveučilišna športska udruga i Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, zajedno s Hrvatskim akademskim športskim savezom organiziraju Studentski dan sporta & aktivizma 2014.! Manifestacija će se održati 23. Listopada 2014. s početkom u 10.00 h na splitskoj Rivi a paralelno će studenti prakticirati sportske aktivnosti i na glavnim trgovima Zagreba, Osijeka i Rijeke uz sudjelovanje brojnih osoba iz javnog života, a sve u svrhu promocije sveučilišnog sporta te studentskog aktivizma na fakultetima. Studenti će se imati priliku natjecati u :

 

Športsko natjecateljski dio:

uličnoj košarci (street ball) - 3 igrača + 1 zamjena

uličnom nogometu (street soccer) - 4 igrača + 2 zamjene

američki nogomet – 5 igrača + 1 zamjena graničari – 5 igrača

Stolni tenis – 1 igrač

 

Pojedinačni turnir:

skakanje u vrećama

turnir u PES-u

poligon izdržljivosti

 

Zabavno-natjecateljski dio: Ekipe od 5 članova

Potezanje konopa

Kviz znanja

Igra iznenađenja

 

Također će biti prezentirani i različiti oblici grupnih oblika vježbanja te borilačkih vještina a sve studentske udruge s područja Sveučilišta u Splitu će imati pravo na svoj prezentacijski prostor.

 

Sve prijave mogu se izvršiti najkasnije do 20.10. do 15 sati putem email - a:

studentskidansporta@gmail.com (prijave moraju sadržavati: ime i prezime studenta, sport u kojemu se natjeće i kontakt mobitel).

Za sve ostale informacije možete se javiti na broj mobitela 091 44 33 018.

Objavljeno: 11. 10. 2014. u 13:56
Dorotea Arlov
"Kritičko mišljenje" -...

Prvi regionalni studentski simpozij društvenih i humanističkih znanosti "Kritičko mišljenje" održava se 2. i 3. listopada u prostorijama Filozofskog fakulteta u Splitu na Peristilu (Poljana Kraljice Jelene 1/III), u organizaciji Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u Splitu, Filozofskog fakulteta u Splitu i Hrvatskog filozofskog društva. Knjižica sažetaka s programom simpozija dostupna je ovdje.

Objavljeno: 2. 10. 2014. u 21:15
Sonja Carić
Project Coordinator - British Council...

Would you like to work for the British Council?

British Council Croatia Project team is looking for a motivated, skilled and engaged professional to fill the position of Project Coordinator on a fixed term contract for the duration of 6 months (maternity leave cover) from October 2014.

Objavljeno: 11. 9. 2014. u 23:51
Sonja Carić

Udruga studenata Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru Ludens poziva studente filoloških smjerova na sudjelovanje u studentskoj konferenciji Slavistička filologija 21. stoljeća. Konferencija će se održati 21. studenog 2014. na Odjelu za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru.
Održavanjem studentske konferencije Slavistička filologija 21. stoljeća želimo otvoriti dijalog među studentima kako kroatistike i slavistike tako i svih filologija, ponuditi im mjesto na kojem mogu izložiti teme kojima se bave te steći iskustvo pisanja, prijavljivanja i izlaganja znanstvenih radova još za vrijeme studija. Kroz zadanu temu želimo se osvrnuti i promisliti o položaju slavističkih filologija kao humanističkih znanosti, ali i potaknuti studente i mlade znanstvenike na razvijanje vještine pisanja i javnog nastupa, kao važnog dijela budućeg profesionalnog života.

Poziv.pdf

Objavljeno: 8. 8. 2014. u 14:20
Uređeno: 8. 8. 2014. u 14:28
Ivana Roguljić
A British Council Film Collection...

In the 1940’s, the British Council made a unique Collection of short documentary films to tell a story about Britain then. This summer, we want you to use those films to tell us another story about Britain - or about your own country - now.

Objavljeno: 21. 7. 2014. u 14:21
Sonja Carić
1. regionalni studentski simpozij...

Poštovani,
Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Splitu, Filozofski fakultet u Splitu i Hrvatsko filozofsko društvo pozivaju Vas na sudjelovanje u prvom regionalnom studentskom simpoziju društvenih i humanističkih znanosti »Kritičko mišljenje«, koji će se održati 2. i 3. listopada 2014. godine u prostorima Filozofskog fakulteta u Splitu na splitskom Peristilu (Poljana kraljice Jelene 1/III).
Ovaj je projekt namijenjen svim studentima društvenih i humanističkih znanosti u regiji na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Osmišljen je kao prilika za istraživanje zajedničke problematike raznovrsnih disciplina poput sociologije, filozofije, psihologije, pedagogije, povijesti, umjetničkih kritika, prava, religijskih studija, književnosti i mnogih drugih. Time bi se omogućila dublja interdisciplinarna suradnja i snažnija povezanost među studentima u regiji te ojačala zajednička svijest o položaju i značaju društvenih i humanističkih znanosti u današnjem svijetu.

Objavljeno: 27. 6. 2014. u 11:47
Uređeno: 27. 6. 2014. u 17:26
Ivana Roguljić
AIESEC razvojne prakse: prezentacija...

U utorak, 3. lipnja 2014. godine, Anton Plepel, član međunarodne studentske organizacije AIESEC, održat će kratku prezentaciju o mogućnostima i pogodnostima AIESEC razvojnih praksi.

Teme razvojnih praksi prilagođene su upravo studentima humanističkih znanosti, pa tako i studentima Filozofskog fakulteta, a tiču se multikulturalizma, područja edukacije, rada u vrtićima, kao i rada s djecom s posebnim potrebama.

U prezentaciji će se studentima nastojati približiti način na koji funkcionira cijeli proces,
točnije, bit će ukratko predstavljene i objašnjene sve faze: od prijave i traženja do samog odlaska na praksu.

Prezentacija će biti tematski prilagođena posebice studentima odsjeka za hrvatski/engleski/talijanski jezik,
studentima predškolskog odgoja, učiteljskog studija i studija pedagogije.

Prezentacija će se održati dana 03.06. (utorak) u 16:30 sati u dvorani D1 u Radovanovoj 13.

Objavljeno: 30. 5. 2014. u 23:59
Uređeno: 31. 5. 2014. u 00:05
Sonja Carić
Besplatni probni test - IELTS (Split)

British Council u Splitu 7. lipnja 2014. organizira besplatni probni test za IELTS ispit iz engleskog jezika koji je potreban za studij u inozemstvu. Ovo je odličan način pripreme za ispit. Više informacija je na Facebook stranici British Council Croatia:

https://www.facebook.com/notes/british-council-croatia/ielts-pre-test-split/761851867193643

Objavljeno: 29. 5. 2014. u 23:57
Uređeno: 30. 5. 2014. u 00:06
Sonja Carić

Prof. dr. Andrew P. Goatly (Odsjek za engleski jezik, Lingnan University, Hong Kong) održat će predavanje pod nazivom "Metaphors of Capitalism" dne. 3. lipnja 2014. u 14h u centru Studia Mediterranea, Filozofski fakultet, Poljana kraljice Jelene 1/III (Peristil), Split.
Pozivamo sve zainteresirane profesore i studente!

 

Objavljeno: 19. 5. 2014. u 16:43
Uređeno: 22. 5. 2014. u 14:45
Sonja Carić
Poziv na sudjelovanje u akciji...

Kolegice i kolege,

Pozivam Vas da se odazovete akciji "STUDENTI SPLITA ZA SLAVONIJU" u kojoj će svaki od sudionika pomoći DONIRANJEM OSNOVNIH ŽIVOTNIH POTREPŠTINA. 

Ideja je da svi koji to mogu, donesu što više namirnica i ostalih potrepština u prostorije Udruge veterana 4. gardijske brigade u ponedjeljak od 8 h pa do kraja dana. (Split 3, Boškovićeva 25, preko mosta kod Sveučilišne knjižnice)

Kao studenti, to najlakše možemo napravit preko x-ica, donirajući stvari koje nisu kvarljive - mesne nareske, paštete, ostale konzerve i vodu.

Naravno, sve ostalo je i više nego dobrodošlo.

Posebno Vas pozivamo da u što većem broju sutra svratite do Sveučilišne knjižnice, te se odazovete akciji.

Pokažimo solidarnost prema područjima Republike Hrvatske koja su teško pogođena poplavama.

Nama znači malo, a njima će značiti puno! 

Objavljeno: 19. 5. 2014. u 00:37
Dorotea Arlov
Dani talijanske kulture (12.-16....

Poštovane kolegice i kolege,

ovim putem vas pozivamo na ovogodišnje izdanje kulturne manifestacije Dani talijanske kulture, koja će se održati u tjednu od 12.-16. svibnja, u organizaciji Gradske knjižnice Marka Marulića i Hrvatsko-talijanske udruge "Dante Alighieri".

Program, po danima:

Objavljeno: 1. 5. 2014. u 00:26
Uređeno: 1. 5. 2014. u 00:32
Sonja Carić
2. Natječaj za financiranje...

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, sukladno članku 58. Statuta Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, na 10. je sjednici u 2014. godini, pod točkom 2 dnevnog reda, donio odluku o raspisivanju drugog ovogodišnjeg Natječaja za financiranje studentskih projekata pri Sveučilištu u Splitu, projekata koji će započeti s realizacijom do studenog 2014. godine. Natječaj je otvoren od 28. travnja 2014. godine do 14. svibnja 2014. godine, do 16:00 sati.

Ukupan iznos sredstava koja se dodijeljuju ovim Natječajem jest 250 000 kuna.

Cjeloviti tekst Natječaja, kao i obrasci za prijavu, dostupan je na službenoj mrežnoj stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Poveznica na vijest: http://www.szst.hr/vijesti/479-2-natjeaj-za-studentske-programe-2014

 

Također, dne. 5. svibnja 2014. u 17 sati u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta u Splitu, u multifunkcionalnoj dvorani (sjeverni toranj, II. kat), predstavnici Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu održat će predavanje za sve zainteresirane studente i studentske udruge. Tema predavanja bit će prijave studentskih projekata, savjeti o tome kako što kvalitetnije ispuniti prijavne obrasce, koje su najčešće greške i koji su najčešći problemi.

Objavljeno: 1. 5. 2014. u 00:18
Sonja Carić
UniSport - sveučilišno prvenstvo u...

Splitski sveučilišni športski savez i Sveučilišna športska udruga, sukladno planu i programu rada za tekuću akademsku godinu, organiziraju 
UniSport rukomet za 2014. godinu (Prvenstvo Sveučilišta u Splitu), koje će se održati u srijedu 30. travnja 2014. godine, sa početkom u 9 sati u dvorani u ŠC bazeni Poljud.

 

Objavljeno: 19. 4. 2014. u 13:20
Sonja Carić
Ljetna škola demokracije u Wroclawu...

Svi zainteresirani za sudjelovanje u ljetnoj školi o demokraciji, koja se na sveučilištu u Wroclawu (Poljska) održava od 22. lipnja do 6. srpnja 2014. godine (kao dio Erasmus Intensive Program projekata), mogu se javiti prodekanici za znanost i međunarodnu suradnju Mariti Brčić-Kuljiš na e-mail adresu Marita.Brcic.Kuljis@ffst.hr .

Više informacija o projektu dostupno je na sljedećem linku: http://www.summerschool.uni.wroc.pl/

Objavljeno: 15. 4. 2014. u 21:08
Sonja Carić
Postupak reakreditacije Filozofskog...

Poštovani i dragi  studenti,

Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu trenutno prolazi postupak reakreditacije koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu, naše visoko učilište posjetit će stručno povjerenstvo. Obvezan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom visokog učilišta, predstavnicima nastavnog i nenastavnog osoblja i studentima.

Ljubazno Vas molimo da se u utorak, 08.travnja 2014. g. s početkom u 11:00 sati (D2 na adresi Radovanova ulica 13 za studente humanističkih studija te učionica U1 na adresi Put iza nove bolnice 10c za studente društvenih studija) u što većem broju odazovete na sastanak sa stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas.

Više o samom postupku reakreditacije možete naći na internetskoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje:

https://www.azvo.hr/index.php/hr/vrednovanja/postupci-vrednovanja-u-visokom-obrazovanju/reakreditacija-visokih-ucilista

Objavljeno: 29. 3. 2014. u 00:41
Sonja Carić
Prvenstvo Sveučilišta u vaterpolu i...

Splitski sveučilišni športski savez i Sveučilišna športska udruga, sukladno planu i programu rada, organiziraju UniSport vaterpolo i stolni tenis za 2014. godinu ( Prvenstvo Sveučilišta ), koje će se održati krajem mjeseca ožujka.

Objavljeno: 13. 3. 2014. u 23:51
Uređeno: 13. 3. 2014. u 23:52
Sonja Carić
Studentska udruga "Fokus"...

Dobri međuljudski odnosi ključni su dio studentskog života, bilo da se radi o prijateljskim, profesionalnim ili o ljubavnim odnosima. Iako smo majstori u stvaranju odnosa te upoznavanju novih ljudi, izgrađivanje kvalitetnih odnosa često nam predstavlja neželjeni i mučni trud. No, to ne mora biti tako!

Objavljeno: 12. 3. 2014. u 23:12
Sonja Carić
Mogućnosti zapošljavanja i stažiranja...

Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Splitu vas poziva na prezentaciju o mogućnostima zapošljavanja i stažiranja u institucijama Europske unije. Prezentaciju će održati ambasadorica EU karijera Europskog ureda za odabir osoblja Ana Lah, u utorak, 11. ožujka, u 17:00 sati u dvorani 1 na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Cilj predavanja je pružiti pregled različitih karijera i vrsta zapošljavanja u institucijama EU, selekcijskih postupaka za zapošljavanje te mogućnosti stažiranja. Ulaz je besplatan.

Više o mogućnostima zapošljavanja u institucijama Europske unije na Facebook stranici: https://www.facebook.com/EUCareersCroatia?ref=hl

Objavljeno: 5. 3. 2014. u 17:38
Sonja Carić
Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet...

Poštovani kolege i kolegice!

Od 11. do 13. travnja na ERF-u će se održati Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta pod nazivom ''ERFUSS... '14''.

Na kongresu mogu sudjelovati studenti odgojno-obrazovnih znanosti, psihologije, sociologije, pedagogije, filozofije, prava, socijalnog rada, lingvistike, fonetike, medicine, kineziologije, ali i studenti naizgled nepovezanih struka poput računarstva, strojarstva, elektrotehnike, arhitekture, grafičkog dizajna i umjetničkih područja koji mogu svojim vještinama i znanjem pridonijeti timu unutar edukacijsko-rehabilitacijskog područja rada i znanosti.
 

Što se točno obuhvaća pod pojedinim studijskim smjerovima i što se očekuje od izlagača, možete pročitati na službenoj stranici Kongresa. Posjetite i Facebook stranicu na kojoj možete pogledati neke primjere dosadašnje suradnje ERF-a s drugim fakultetima.

Na službenoj stranici također možete preuzeti obrazac kojim se, uz sažetak rada, možete prijaviti na sudjelovanje najkasnije do 21. ožujka 2014. na e-mail progodbor@stud.erf.hr. Za sve studente koji će sudjelovati kao promatrači postoji Obrazac B koji treba poslati najkasnije do 1. travnja 2014.

Kotizacija za aktivne studente iznosi 75 kuna (besplatno za studente ERF-a) te 150 (odnosno 50) za pasivne studente.

Objavljeno: 3. 3. 2014. u 15:41
Ivana Roguljić
Stipendije MZOS-a, AMPEU-a i Vlade...

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe EU i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH raspisuju natječaj za stipendije programa Fulbright za akademsku godinu 2015./2016.

  1. Stipendije za postdoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra
  2. Stipendije za preddoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (uvjet: akademski naziv magistra znanosti ili upisan doktorski studij u RH)

 

Objavljeno: 1. 3. 2014. u 08:52
Sonja Carić
Prijave za 13. međunarodnu veslačku...

13. međunarodna  veslačka regata „Sveti Duje“ održat će se 3. i 4. svibnja na regatnoj stazi u Spinutu te na splitskoj Rivi, u organizaciji Splitskog sveučilišnog športskog saveza,Veslačkog saveza Dalmacije, Hrvatskog veslačkog saveza i Hrvatskog veslačkog kluba Gusar.

U sklopu regate održat će se Otvoreno prvenstvo Sveučilišta u Splitu (utrka fakulteta), Utrka sveučilišnih osmeraca, obje u muškoj i ženskoj konkurenciji te revijalna utrka između legendi Oxforda, Cambridga i Splita.

 

Prijave za Otvoreno prvenstvo Sveučilišta u Splitu traju do petka, 18. travnja.

Dodatne informacije možete saznati u programu Regate i na službenim web stranicama.

 

Kontakt osobe:

Denis Boban: +385 (0)99 677 87 39

Toni Batinić: +385 (0)98 678 656

Objavljeno: 1. 3. 2014. u 08:44
Sonja Carić
"U dodiru znanosti" - poziv...

Drage kolegice i kolege,
ovim putem vas pozivamo da se prijavite na radionice znanstvene komunikacije „U dodiru znanosti  - javna studentska predavanja“ !

Objavljeno: 26. 2. 2014. u 08:26
Sonja Carić
Raspisan 1. ovogodišnji natječaj za...

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, sukladno članku 58., stavak 1. Statuta Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, raspisuje natječaj za financiranje studentskih projekata pri Sveučilištu u Splitu za 2014. godinu, koji će biti realizirani do svibnja 2014. godine. Natječaj je otvoren od 5. veljače 2014. godine do 14. veljače 2014. godine u 14:00 sati.

Objavljeno: 5. 2. 2014. u 16:42
Uređeno: 1. 3. 2014. u 08:44
Sonja Carić

The main role of the European Centre for Modern Languages (ECML), which is a body of the Council of Europe, is to serve in general the implementation of language policies and the promotion of innovative approaches to the learning and teaching of modern languages.

The ECML offers traineeships, lasting in general 6 months. The 28 February application deadline is for the traineeship beginning in July. The trainees would work alongside the Centre’s international team of eight full-time staff members in the historic city of Graz. According to their field of interest applicants can choose the main area in which they would like to be involved (although the tasks will cover a wide variety of areas).

Objavljeno: 16. 1. 2014. u 21:19
Sonja Carić

Sveučilišna športska udruga UniSport Split objavila je kalendar natjecanja za drugu polovicu akademske godine 2013/2014.

Objavljeno: 11. 1. 2014. u 10:41
Sonja Carić
Prvenstvo Sveučilišta u šahu

Splitski sveučilišni športski savez i Sveučilišna športska udruga, sukladno planu i programu rada, organiziraju UniSport ( Prvenstvo Sveučilišta ) u šahu za 2014. godinu, koje će se održati krajem mjeseca siječnja.
Natjecanje će se održati pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Objavljeno: 11. 1. 2014. u 10:34
Sonja Carić
Prvenstvo Sveučilišta u badmintonu

Splitski sveučilišni športski savez i Sveučilišna športska udruga, sukladno planu i programu rada, organiziraju UniSport ( Prvenstvo Sveučilišta ) u badmintonu za 2014. godinu, koje će se održati krajem mjeseca siječnja.
Natjecanje će se održati pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Objavljeno: 11. 1. 2014. u 10:29
Uređeno: 11. 1. 2014. u 10:34
Sonja Carić
Međunarodni simpozij “Društvo...

Poštovane kolegice i kolege!

Klub studenata sociologije "Diskrepancija" poziva Vas na međunarodni simpozij na temu
“Društvo diskriminacije”, koji će se od 27. - 30. studenog 2013. održati na
Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Program simpozija dostupan je ovdje.

Objavljeno: 25. 11. 2013. u 23:56
Ivana Roguljić

Tko smo?

Studentska udruga osnovana 2008. godine, koju danas čini više od trideset studenata gotovo svih splitskih fakulteta.

Što radimo?

  • S4S Portal (www.szssplit.hr) – već nekoliko godina stvaramo jedan od najčitanijih studentskih portala u Hrvatskoj; pišemo kolumne, intervjue, vijesti vezane za studente, najave i izvještaje sa zanimljivih događanja.
Objavljeno: 9. 11. 2013. u 18:34
Sonja Carić

Studentski zborovi PMF-a, KTF-a i FF-a u petak  8.11.2012. organiziraju dobrovoljno darivanje krvi (u nastavku teksta DDK) u prostorijama PMF-a u Teslinoj 12 od 9 do 14h.

Objavljeno: 5. 11. 2013. u 15:27
Administrator