Međunarodni natječaji

 

Poveznice na sve europske programe financiranja

 

Pregled svih natječaja Europske komisije 


Repozitorij
Repozitorij je prazan
Obavijesti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nacionalno koordinacijsko tijelo za implementaciju Okvirnog programa za istraživanje i inovacije za razdoblje za 2014. - 2020. usvojilo je Odluku o poticanju prijave na međunarodne kompetitivne projekte u okviru Okvirnog programa za istraživanja i inovacije Obzor 2020. Temeljem ove Odluke financiraju se različite aktivnosti koje se mogu podijeliti u dvije mjere.

 

a) Mjera za prijavitelje koji tek planiraju prijavu na neki od poziva temeljem Radnih programa za razdoblje 2018. - 2020. godine, a u okviru koje je moguće ostvariti podršku za sljedeće aktivnosti:

1.odlazak na međunarodne konferencije s ciljem umrežavanja u svrhu prijave projektnog prijedloga

2.odlazak na sastanke projektnih partnera prilikom planiranja projektne prijave

3.odlazak na radionice za pripremu projektne prijave u drugoj fazi (u projektima s dvije faze prijave)

4.trošak savjetodavnih usluga za pripremu i pisanje projektne prijave*

5.odlazak na sastanke vezane uz ugovaranje projektnog prijedloga, u slučaju da je projektu odobreno financiranje od strane Europske komisije, te ako je hrvatska ustanova partner, koordinator ili glavni korisnik odobrenih sredstava

6.trošak edukacijskih i savjetodavnih usluga za upravljanje i praćenje provedbe projekta za znanstveno i/ili administrativno osoblje, ako nije financirano projektom.

 

b) Mjera podrške projektima koji su dobili pozitivan evaluacijski izvještaj nakon 1.1.2017., ali nisu bili financirani od strane Europske komisije

Prijavitelj ove mjere može ostvariti jednokratnu financijsku podršku kojom može financirati pripremu budućih projektnih prijedloga.

Za pozive koji imaju dvije faze evaluacije, projekt koji se prijavljuje na poziv temeljem ove Odluke, mora biti pozitivno evaluiran u drugom krugu evaluacije.

 

Na sljedećoj poveznici možete naći više podataka o pozivu, uvjetima i obrasce.

Objavljeno: 8. 3. 2018. u 14:21
Tamara Ljubičić

PARTNER SEARCH

  • Europska komisija uvela je novu opciju na Portalu sudionika za direktno traženje partnera za pojedine teme (primjer). Zainteresirani prijavitelji mogu pretražiti i listu već postojećih zahtjeva za partnerstvom za pojedinu temu. Ovdje se nalaze detaljne upute: Detailed guidance.
  • Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg iz Njemačke traži partnere za prijavu na teme Swafs-15 and Swafs-18 – detalji u privitku.
  • University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna zainteresirani su za prijavu na nekoliko tema o citizen science – detalji u privitku.

 

NATJEČAJI

 

Dajte svoje mišljenje o financiranju istraživanja, inovacija, ulaganja i poduzetništva u sljedećem financijskom razdoblju od 2020. godine. Javnim konzultacijama Europske komisije u području ulaganja, istraživanja i inovacija, malog i srednjeg poduzetništva te jedinstvenog tržišta možete pristupiti ovdje: http://www.obzor2020.hr/obzor2020-novosti-pregled/eu-konzultacije-ulaganje-istrazivanje-razvoj-sme

 

DOGAĐANJA

Objavljeno: 18. 1. 2018. u 15:46
Tamara Ljubičić

Otvoren je poziv na natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija u okviru Marie Sklodowska – Curie akcija (MSCA). Natječaj je otvoren do 21. ožujka 2018. godine. Natječajna dokumentacija, uključujući i Vodič za prijavitelje dostupna je ovdje.

Za promoviranje međunarodne i međusektorske suradnje, unutar proračuna Marie Sklodowska-Curie akcija, za ovaj natječaj izdvojeno je 80 milijuna eura. Natječaj je otvoren za sve grane znanosti i područja istraživanja (bottom-up approach), od temeljnih istraživanja do tržišta i inovacijskih servisa.

Natječaj se odnosi na kratkoročnu razmjenu osoblja organizacija poput sveučilišta, istraživačkih centra, poduzeća te drugih neakademskih organizacija. Sastavljen konzorcij prijavljuje projektni prijedlog koji naglašava mogućnosti umrežavanja, dijeljenja znanja i razvoja vještina osoblja. Potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva.

Konzorcij je otvoren i za organizacije iz trećih zemalja. Popis zemalja koje su prihvatljive za te popis zemalja sa potpisanim sporazumima s EU dostupno je (ovdje).

Materijali s nedavno održanog RISE informativnog dana dostupni su ovdje.

Objavljeno: 27. 11. 2017. u 11:01
Uređeno: 27. 11. 2017. u 11:28
Tamara Ljubičić
Broj posjeta:
1093