MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Knjižnica

  pred. dr. sc. Snježana Dimzov Email voditelj, 120
  Miljena Roje Email  
  Nataša Torlak Email  

  KATALOG KNJIŽNICE

  Katalog Knjižnice pokazuje posjeduje li knjižnica građu, kao i njen smještaj. Knjige su složene prema UDK klasifikaciji a možet provjeriti koliko primjeraka Knjižnica ima, kao i trenutnu raspoloživost.
  Najčešći načini pretraživanja su po naslovu ili autoru.

  KATALOG

   


  BAZE PODATAKA

  Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu omogućuje pristup bazama podataka s nacionalnom licencijom.
  Baze se mogu pregledavati po područjima ili po abecedi. Pristup je reguliran preko IP adresa, što znači da je omogućen s fakultetskih računala. Za neke baze postoji mogućnost udaljenog pristupa koristeći Proxy server, odnosno AAI@Eduhr sustav autentifikacije.

  POVEZNICA


  REPOZITORIJ DABAR

  Dabar je sustav koji ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja u RH omogućava uspostavu institucijskog digitalnog repozitorija pomoću kojeg mogu pohraniti, opisati, dugoročno čuvati, pretraživati i distribuirati svoje digitalne sadržaje. Dabar razvija i održava Sveučilišni računski centar (Srce) u suradnji s partnerskim ustanovama.
  Ukoliko želite pretražiti radove FFST, upišete u pretraživač FF i odaberete Filozofski fakultet u Splitu.

  REPOZITORIJ

   


  SOFTVER ZA PROVJERU AUTENTIČNOSTI - TURNITIN

  Etičnost u obrazovanju i znanosti posljednjih je godina vrlo aktualna tema na globalnoj razini. Softver za provjeru autentičnosti je alat, koji nadležnim osobama, prije svega nastavnicima i mentorima, ali i samim studentima olakšavaju donošenje prosudbe o izvornosti nekog teksta, u pravilu studentskog ili sličnog rada, odnosno o razini prenošenja i ispravnosti navođenja drugih izvora (tekstova) u predmetnom radu.

  SOFTVERI ZA PROVJERU AUTENTIČNOSTI RADOVA (upute)

  Turnitin: upute i animacije

  POVEZNICA TURNITIN 

  ---------------------------------------------------------
  Samostalna provjera radova za studente:

  Class ID: 42923798
  Enrollment key: FFST


  ZAVRŠNI I DIPLOMSKI RADOVI

  Dokumenti

  10.09.2021

  SLOBODAN PRISTUP HISTORICAL ABSTRACTS WITH FULL TEXT DO 20.6.2020.

  Za Filozofski fakultet u Splitu otvoren je besplatni probni pristup za bazu Historical Abstracts with Full Text do 20. lipnja 2020.

  Autentifikacija je provedena preko IP adresa, znači pristup je omogućen preko fakultetskih računala ili koristeći udaljeni pristup (Team Viewer).

  Za pristup koristite poveznicu:

  http://web.b.ebscohost.com/ehost/search/advanced?vid=7&sid=685b4b34-f902-4518-a730-0f286014081b%40sessionmgr103

  Historical Abstracts with Full Text je databaza sa cjelovitim tekstom koja pokriva svjetsku povijest (izuzev SAD-a i Kanade) od 15. stoljeća do danas. Sadrži stotine povijesnih časopisa i knjiga te korisne značajke poput mogućnosti pretraživanja prema vremenskom razdoblju. Sadržaj obuhvaća gotovo 550 časopisa s cjelovitim tekstom i 140 knjiga sa cjelovitim tekstom, indeksiranje povijesnih članaka iz više od 2.300 časopisa na više od 40 jezika, pokrivenost od 1863. godine, citirane reference koje se mogu pretraživati za više od 500 časopisa. Teme uključuju svjetsku povijest, vojnu povijest, povijest žena, povijest obrazovanja i još mnogo toga. Neki od lokalnih akademskih časopisa uključenih u ovu databazu su: Casopis za Suvremenu Povijest, Acta Historico-Oeconomica, Journal of Croatian Studies, Historijski Zbornik i drugi.

  Popis obavijesti