Međunarodna suradnja

 Filozofski fakultet ima velik broj bilateralnih Erasmus+ ugovora za mobilnost studenata i osoblja u sklopu programa Erasmus+. Sveučilište u Splitu nositelj je Erasmus povelje  i projekata mobilnosti u sklopu kojih redovito raspisuje natječaje za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka / stručne prakse i mobilnost osoblja (održavanje nastave/stručno osposobljavanje).

Popis ugovora za mobilnost studenata - ažurirana lista ugovora objavljuje se u sklopu natječajne dokumentacije!

Ponude stručne prakse za studente

Popis ugovora za mobilnost osoblja: održavanje nastave - ažurirana lista ugovora objavljuje se u sklopu natječajne dokumentacije!

Popis ugovora za mobilnost osoblja: stručno usavršavanje- ažurirana lista ugovora objavljuje se u sklopu natječajne dokumentacije!

Ponude stručnog usavršavanja osoblja

Fakultetski Erasmus koordinator :

Tamara Ljubičić, voditeljica Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću

PON-PET 08:30 - 11:00  12:30-15:30 Dekanat, Sinjska 2

e-mail: ljubicic@ffst.hr TEL 021 329 290

 

 Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti u kojem sudjeluju:  Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. U CEEPUS-u se omogućuju tri osnovne vrste mobilnosti. To su:

Nacionalni ured za CEEPUS: Agencija za mobilnost i programe Europske unije; e-mail: ceepus@mobilnost.hr

T: +385 (0)1 500 5635, F: +385 (0) 1 5005 699

Međunarodna mobilnost znanstvenika financira se između ostalog i kroz program 
 

 NEWFELPRO je projekt stipendiranja Vlade Republike Hrvatske koji provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Ovaj projekt je financiran sredstvima Sedmog okvirnog programa za istraživanje, tehnološki razvoj i demonstracijske aktivnosti. Projekt traje do kraja 2017. godine. više

 

 Obzor 2020. (Horizon 2020) novi je program Europske unije za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014. do 2020. godine koji objedinjuje aktivnosti Sedmog okvirnog programa (FP7), inovacijske aspekte Programa za konkurentnost i inovacije (CIP) i EU doprinos Europskom institutu za inovacije i tehnologiju (EIT).

Okvirni program Obzor 2020. i fondovi kohezijske politike karakteriziraju zajednički strateški ciljevi koji su navedeni u ključnim strateškim dokumentima Europske unije, Europa 2020 Unija inovacija.

  • Pogledajte video s Dana koordinatora, održanog u Bruxellesu 13. listopada u kojem su objašnjeni detalji o pripremi i potpisivanju ugovora o dodjeli bespovrtatnih sredstava (grant agreement).

Otvorene natječaje programa Obzor 2020 možete pogledati ovdje.

Participants Portal

Success projects FP7-Horizon 2020. 

OBZOR2020 INFO DAN [3,27 MiB]

Horizon 2020 – How to apply?

Digital Cultural Assets

Learning & Teaching Technologies

 

 Europska suradnja na području znanosti i tehnologije: podrška umrežavanju znanstvenika, 

 

 


Otvoren natječaj za „freemover“ mobilnosti u CEEPUS-u, za mobilnosti u ljetnom semestru tekuće akademske godineu sljedećim kategorijama:

  1. Student - za semestralne mobilnosti, razdoblje mobilnosti najmanje tri mjeseca
  2. Short Term Student – mobilnosti u svrhu pisanja završnog rada ili istraživanja – za razdoblje mobilnosti od 1 do 3 mjeseca
  3. Nastavno osoblje: od 5 do 30 dana.

Prijave do 30. studenog 2017.

 

 

Na natječaju za „freemover“ mobilnosti moguće je podnijeti prijavu i ostvariti mobilnost na ustanovu s kojom vaša matična ustanova nije u CEEPUS mreži, niti ima prethodno potpisani ugovor o međuinstitucionalnoj suradnji.

U kategoriji „freemover“ je nešto teže dobiti stipendiju, no nije nemoguće, svake godine desetine odlaznih stipendista iz Hrvatske ostvari mobilnost upravo u ovoj kategoriji. Također, moguće je poslati i više prijava na ustanove iz različitih  zemalja koje sudjeluju u CEEPUS-u, no ne preporučamo slanje više od tri prijave u jednom roku.

Iznosi stipendija u programu CEEPUS razlikuju se od zemlje do zemlje, dostupni su na stranici CEEPUS-a, www.ceepus.info, klikom na zastavu pojedine zemlje (u CEEPUS-u prihvatne zemlje isplaćuju stipendije).

Studenti podnose prijavu u sljedećim kategorijama:

  1. Student - za semestralne mobilnosti, razdoblje mobilnosti najmanje tri mjeseca
  2. Short Term Student – mobilnosti u svrhu pisanja završnog rada ili istraživanja – za razdoblje mobilnosti od 1 do 3 mjeseca

Prilikom ispunjavanja online prijave, studenti trebaju učitati dodatnu dokumentaciju u sustav CEEPUS-a (prihvatno pismo strane ustanove te 2 pisma preporuke matične ustanove).

Nastavno osoblje podnosi prijavu u kategoriji “Teacher”, za razdoblje od 5 do 30 dana. Podsjećamo kako je svrha nastavničke mobilnosti u CEEPUS-u držanje predavanja ili mentorski rad sa studentima, od minimalno 6 sati tjedno, što treba jasno navesti u prijavi u polju “Motivation”. Prilikom ispunjavanja online prijave, nastavnici trebaju učitati prihvatno pismo strane ustanove u sustav CEEPUS-a.

Obrasci za svu dodatnu dokumentaciju dostupni su na stranici CEEPUS-a.

U slučaju dobivanja stipendije, Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj vrši djelomični ili potpuni povrat putnih troškova nakon ostvarene mobilnosti prema proceduri objavljenoj ovdje (uz napomenu kako će trenutno važeća procedura za povrat putnih troškova biti izmijenjena u narednom razdoblju, no i dalje ćemo vraćati putne troškove odlaznim stipendistima.)

Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama AMPEU, a prijave se podnose putem platforme CEEPUS-a, www.ceepus.info.

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, kandidati se mogu obratiti na ceepus@mobilnost.hr

Nacionalna kontakt osoba: Tanja Veljak
                      cid:image001.png@01CEC0FD.AD8E8320

Nacionalni ured za CEEPUS / NCO-HR


Agencija za mobilnost i programe Europske unije /
Agency for Mobility and EU Programmes


Frankopanska 26, HR-10 000 Zagreb
tel  +385 (0)1 555 7855
fax +385 (0)1 500 5699

tanja.veljak@mobilnost.hr

ceepus@mobilnost.hr
www.mobilnost.hr

 

Objavljeno: 17. 11. 2017. u 10:03
Tamara Ljubičić
Popis obavijesti
Broj posjeta:
4019