Studenti

STUDENTSKA SLUŽBA

STUDENTSKI ZBOR

Studentski zbor Filozofskog fakulteta nedavno je, uz sam Fakultet i Hrvatsko filozofsko društvo, organizirao prvi regionalni studentski simpozij društvenih i humanističkih znanosti „Kritičko mišljenje“, a pokrovitelj je i dvaju studentskih časopisa na Filozofskom fakultetu.
Uz djelovanje kroz razne udruge, studenti se mogu uključiti u rad Studentskog zbora, predstavničko tijelo Fakulteta koje štiti interese studenata kroz sudjelovanje u odlučivanju u tijelima Fakulteta.

UDRUGE

Među studentskim udrugama, kojih na splitskom sveučilištu ima nekoliko desetaka, studentima Filozofskog fakulteta osobito su zanimljivi Udruga studenata povijesti „Toma Arhiđakon“, koja okuplja upravo studente s Filozofskog, te udruga Studenti za studente Split (S4S), jedna od najpoznatijih i najaktivnijih udruga čiji su članovi studenti gotovo svih sastavnica Sveučilišta u Splitu.

UDRUGA ALUMNI
TOMA ARHIĐAKON
iTHEom

ČASOPISI

  • The Split Mind“ izlazi od 2005. godine i višejezični je časopis za književnost i kulturu
  • „Humanist“ je pokrenut 2014. godine i ujedinio je u stvaralaštvu studente svih deset odsjeka koji djeluju pri Fakultetu
  • Pleter je časopis studenata povijesti i povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu, a od  2017. godine izdaje ga Udruga studenata povijesti “Toma Arhiđakon”.

DOKUMENTI

NOVOSTI

English