KOREJSKI JEZIK, KULTURA, POVIJEST I...

Suradnjom Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Hankuk University of Foreign Studies (HUFS Sveučilište, Seoul i Yong-in) od listopada 2016. godine u organizaciji Filozofskog fakulteta u Splitu HUFS Sveučilišta i Korejske zaklade započet će nastava korejske kulture, običaja i jezika na Filozofskom fakultetu (lokacija: Peristil). Za studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu bit će organiziran uvodni kolegij korejske kulture, jezika, povijesti i običaja u trajanju od 30 sati (Korejska kultura i jezik: uvod).
 

Za sve redovito upisane studente Sveučilišta i zaposlenike sveučilišta tečaj će biti besplatan. U idućem semestru (ljetni semestar 2016-2017) bit će organiziran tečaj Korejska kultura i jezik I (osnove hangula (korejskog pisma), pozdravi i osnovni vokabular, osnove svakodnevne komunikacije. Produbljivanje znanja o kulturi, običajima i korejskoj svakodnevnici i očekivanjima u komunikaciji i kontaktu sa strancima). Od iduće akademske godine organizirat će se fakultativna i izborna nastava korejskog jezika i kulture za redovite studente. Filozofski fakultet nudi ove tečajeve u izvedbi profesora iz Republike Koreje, odnosno s Hankuk University of Foreign Studies (obavezno je minimalno pozavanje engleskog jezika)

Tečajevi za studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu: Korejska kultura i jezik: uvod

Prijave:do 18. listopada.

Početak nastave:20. listopada

 

Ukoliko ste zainteresirani za upis tečaja, molimo da ispunjenu prijavnicu pošaljete na e-mail adresu Jelene Novaković, koordinatorice Korejskih studija pri Filozofskom fakultetu u Splitu, pri Uredu za znanost i medjunarodnu suradnju FFST-a (jnovak@ffst.hr).

 

O NASTAVNICI:

Dr. Hyesun, Jang specijalizirala je nastavu korejskog kao stranog jezika i ima višegodišnje iskustvo predavanja korejske kulture, jezika i pisma stranim studentima i nastavnicima.

Objavljeno: 26. 9. 2016. u 15:55
Uređeno: 27. 9. 2016. u 08:26
Jelena Novaković
Popis obavijesti