započela nastava korejskog jezika i...

U prostorijama Filozofskog fakulteta na Poljani kraljice Jelene 1, u četvrtak, 20. listopada 2016. održan je prvi sat korejskog jezika i kulture. Među polaznicima tečaja našli su se brojni sadašnji i bivši studenti, ali i zaposlenici Filozofskog fakulteta, te drugih sastavnica Sveučilišta u Splitu, kao i zainteresirani građani. Očekuje se raspisivanje natječaja za mobilnost studenata i osoblja u sklopu programa Erasmus+.

Suradnja između sveučilišta Hankuk University of Foreign Studies i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu započela je 2013. godine potpisivanjem bilateralnog ugovora o suradnji na području znanstvenih istraživanja i sveučilišnih studija od zajedničkog interesa, a podrazumijeva i razmjenu nastavnog osoblja i studenata.

Nakon gostovanja prof.dr.sc. Borisa Škvorca s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu Hankuk u Seulu, koji je tamošnjim studentima predavao hrvatski jezik i kulturu, na Filozofski fakultet u Splitu došla je Dr. Hyesun, Jang , koja će splitskim studentima predavati korejski jezik i kulturu.

Ovu suradnju s korejskim sveučilištem podržava i Europska unija u sklopu politike internacionalizacije studija i otvaranja prema trećim zemljama, te se uskoro očekuje raspisivanje natječaja za dodjelu stipendija iz europskog programa Erasmus+ kojim se financira međunarodna mobilnost studenata i osoblja. Jedan student Sveučilišta u Splitu dobiti će stipendiju za petomjesečni studijski boravak na sveučilištu Hankuk, u ak. god. 2017/18,  jedan član nastavnog osoblja dobiti će stipendiju za jednomjesečni boravak na istom sveučilištu u svrhu održavanja nastave, dok će 1 član osoblja dobiti stipendiju za jednomjesečno stručno osposobljavanje.

Objavljeno: 21. 10. 2016. u 10:46
Tamara Ljubičić
Popis obavijesti