Forum Jugoistočne Europe o...

Međunarodni znanstveni skup Forum o upravljanju i vođenju u obrazovanju 2017.: Ravnatelji(ce) odgojno-obrazovnih ustanova i obrazovna politika u malim europskim zemljama održat će se u Splitu 21. i 22. rujna 2017. godine, u suorganizaciji Znanstvenog centra za školsku efektivnost i menadžment Filozofskog fakulteta u Splitu, Sveučilišta u Zadru, Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SKUP:

„Forum Jugoistočne Europe o upravljanju i vođenju u obrazovanju 2017.:
Ravnatelji(ce) odgojno-obrazovnih ustanova i obrazovna politika u malim europskim zemljama“

 

Split, 21-22. rujna 2017.

 

Međunarodni znanstveni skup „Forum o upravljanju i vođenju u obrazovanju“ zamišljen je kao mjesto promišljanja i diskusije o temama vodstva, menadžmenta, marketinga i efektivnosti edukacije u regijama Jugoistočne Europe (SEE). Forum će otvoriti dovoljno prostora za razmjenu ideja i dobre prakse između istraživačko/znanstvene zajednice, stručnjaka sa svih razina edukacijskog sustava i donositelja odluka, kao i svih dionika edukacijskog sustava u regiji Jugoistočne Europe. Želja nam je potaknuti diskusiju između članova svih grupa dionika u edukaciji i održati inkluzivan događaj za učenje, diseminaciju znanja i profesionalno umrežavanje.

Ovim putem Vas pozivamo na sudjelovanje na znanstvenom skupu „Forum Jugoistočne Europe o upravljanju i vođenju u obrazovanju“, neovisno o Vašoj poziciji i iskustvu. Vjerujemo da će sudjelovanje na znanstvenom skupu biti korisno za sve koji se u Jugoistočnoj Europi bave obrazovanjem, u bilo kojem smislu, kao i za sve ostale, zainteresirane za obrazovnu problematiku.

Ove će se godine Forum usmjeriti na problematiku izrade i provedbe javnih politika u obrazovanju, usmjerenih na edukaciju, potporu i licenciranje ravnatelja(ica) odgojno-obrazovnih ustanova, pri čemu će se posebna pozornost obratiti usporedbi javnih politika u malim europskim zemljama te prijenosu dobre prakse. Radni jezici Foruma su hrvatski i engleski.

Za sudjelovanje na znanstvenom skupu ne plaća se kotizacija, bez obzira o vrsti i obliku sudjelovanja.

Molimo zainteresirane da dostave prijavne obrasce do ponedjeljka, 18. rujna 2017.

Ispunjeni obrazac dostavlja se e-poštom mag. soc. Tei Gutović, na adresu: tgutovic@gmail.com

Sve aktivnosti Foruma održat će se u Velikoj dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, na Peristilu, Poljana kraljice Jelene 1/III.

PRELIMINARNI PROGRAM RADA

Četvrtak, 21. rujna 2017.

 • 14.00-14.30h  Otvaranje Foruma
 • 14.30-16.30h  Pozvana izlaganja
  • Ágúst Hjortur Ingthórsson, Head of Education and Culture Division, The Icelandic Centre for Research (Rannís)
  • Prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru
  • Dr. sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije
  • Izv. prof. dr. sc. Renata Relja, voditeljica ustrojbene jedinice Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment, Filozofski fakultet Split i mag. soc. Toni Popović, asistent, Filozofski fakultet Split
  • Doc. dr. sc. Marita Brčić Kuljiš, prodekanica Filozofskog fakulteta u Splitu i mag. soc. Tea Gutović, doktorandica, Filozofski fakultet Zagreb
 • 16.30-17.00 Pauza za kavu
 • 17.00-19.30h Izlaganja radova i primjera dobre prakse sudionika/ica (na hrvatskom i engleskom jeziku)
 • Neformalno druženje sudionika i sudionica konferencije

 

Petak, 22. rujna 2017.

 • 9.00-11.00h Panel diskusija: Educational policies in training, support and licensing of educational institutions' principals in small European countries (održavat će se samo na engleskom jeziku)
 • 11.00-12.00h Ručak

PRIJAVNI OBRAZAC

Ime/prezime i titula: _______________________________________________________

Institucija: _______________________________________________________________

Adresa: _________________________________________________________________

Telefon: _______________________________  E-mail: ___________________________

Aktivnosti na konferenciji (molimo da označite one na kojima želite sudjelovati):

 • Panel diskusija: Educational policies in training, support and licensing of educational institutions' principals in small European countries
 • Izlaganje rada ili primjera dobre prakse, pod naslovom: ___________________________
  _________________________________________________________________________

 

Sudionici zainteresirani za izlaganje rada ili primjera dobre prakse trebaju pripremiti Power Point prezentaciju, na hrvatskom ili engleskom jeziku. Izlaganje treba trajati do 10 minuta. Proširena izlaganja, u obliku znanstvenog ili stručnog rada, imat će priliku za objavu u međunarodnom znanstvenom časopisu Management – Journal of Contemporary Management Issues (http://hrcak.srce.hr/management).

 

 

Objavljeno: 4. 9. 2017. u 09:29
Uređeno: 4. 9. 2017. u 09:30
Jelena Novaković
Popis obavijesti