MENU
+385 21 32 92 84

Poljička cesta 35, Split, Croatia

Work Methods with Children with Special Needs

Code: 122940
ECTS: 2.0
Lecturers in charge: nasl. izv. prof. dr. sc. Esmeralda Sunko
Lecturers: Vedrana Vučković - Methodology exercises
Take exam: Studomat
Load:

1. komponenta

Lecture typeTotal
Methodology exercises 15
Lectures 15
* Load is given in academic hour (1 academic hour = 45 minutes)
Description:
Learning outcomes:
Literature:
  1. . Učenici s teškoćama u redovitom školskom sustavu., Studenti izrađuju individualizirane pristupe svih razina primjerenih programa za učenike s teškoćama u razvoju.., Aleksandra Krampač Grljušić, Zagreb: Školska knjiga, 2017.
  2. Pravilnik o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju, Pravni dokument koji sadrži informacije o vrsti i načinima dijagnostike , primjerenim i drugim programima, u svrhu dosizanja inkluzivnih vrijednosti u odgojno obrazovnim procesima., Vlada RH, Narodne novine, 2016.
  3. Kako pomoći djetetu s teškoćama u čitanju i pisanju,Kako pomoći djetetu s teškoćama u čitanju i pisanju,, Praktični savjeti u dijagnostici i individualizaciji pristupa učenicima s teškoćama čitanja i pisanja,Praktični savjeti prepoznavanja i tehnike individualizacije učenicima s teškoćama čitanja i pisanja, Ilona Posokhova, Lekenik:Ostvarenje,Lekenik Ostvarenje, 2000.
  4. Smjernice za primjenu informacijsko komunikacijskih tehnologija u radu s učenicima s posebnim odgojno obrazovnim potrebama, Individualizirani pristupi u pripremi i provedbi primjerenih programa za učenika s teškoćama u razvoju, Violeta Vidaček Hainš, Leila Kiš Glavaš, Zlatko Bukvić, Goran Hajdin, Vesna Ciglar, Nina Begičavić Ređep Katarina Tomičić Pupek Marina Klamčer Čalpa Josipa Bađari, Hrvatska akademska istraživačka mreža - CARNET, 2018.
Optional literature:
  1. . (2011.) Odgojem za preventivno djelovanje, Liga za prevenciju ovisnosti, Informiranje o vrstama i načinima preventivnog djelovanja., Sunko, Esmeralda, Igna Brajević-Gizdić, Split, Liga za prevenciju ovisnosti, 2011.
  2. Pametni pokreti, zašto ne učimo samo glavom, Ostvarenje, Lekenik, Prepoznavanje utjecaja lijekova i stresa na učenje i ponašanje., Carla Hannaford,, Lekenik Ostvarenje, 2007.
8. semester
Učiteljski studij 8 - Regular studij - Teacher Education
Elective course - Regular studij - Teacher Education

10. semester
Učiteljski studij 10 - Regular studij - Teacher Education
Elective course - Regular studij - Teacher Education
Consultations schedule: