MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Toma Arhiđakon

 

 

Udruga studenata povijesti „Toma Arhiđakon“ – ISHA Split okuplja studente i bivše studente povijesti i srodnih znanosti, kao i sve ostale koje povijest i historiografija kao takve zanimaju. Osnovni je cilj promicanje i populariziranje historiografije, ostvarivanje prekogranične suradnje u svrhu poticanja historiografskog istraživanja te poboljšanje studentskog standarda i uvjeta studiranja kao i upoznavanje studenata povijesti i šire javnosti o lokalnoj povijesti (grada Splita, šire okolice), povijesti Dalmacije i Hrvatske te o njihovoj kulturnoj baštini i povijesti svakodnevice. Udruga je dobila ime po splitskom kroničaru, kleriku i povjesničaru iz 13. stoljeća, autoru kronike Historia Salonitana, Tomi Arhiđakonu. Na internacionalnoj razini koristi se naziv ISHA Split kao članica Međunarodnog udruženja studenata povijesti.

Djelatnosti kojima se Udruga bavi su:

  1. organiziranje seminara, konferencija, posjeta arheološkim nalazištima, arhivima, povijesnim institucijama (muzejima, knjižnicama, galerijama)
  2. organiziranje i provedba programa edukativnog sadržaja
  3. organiziranje i posjećivanje kulturnih, znanstvenih i društvenih tribina, glazbenih i scenskih priredbi, promocija knjiga i likovnih izložbi, stručnih seminara i znanstvenih skupova iz područja povijesti
  4. posjećivanje raznih izložaba, književnih večeri, kinoprojekcija
  5. organiziranje književnopovijesnih večeri
  6. organiziranje predavanja, tribina s tematskim raspravama
  7. organiziranje raznih izleta za članove
  8. posjećivanje međunarodnih povijesnih konferencija i seminara
  9. izdavanje vlastitih stručnih časopisa sukladno posebnim propisima


Repozitorij

Obavijesti

14.04.2023
Prošli utorak (11. travnja 2023.), u organizaciji Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, u prostoru suterena Filozofskog fakulteta doktoranda Caitlyn Dunn s australskog Sveučilišta Macquarie održala je prvo u nizu predavanja gostujućih doktoranada tog sveučilišta, uz uvodnu riječ izv. profesora Ivana Basića. 
21.03.2023
Poštovane i drage posjetiteljice i posjetitelji fakultetske web-stranice Udruge studenata povijesti "Toma Arhiđakon" - ISHA Split, ukoliko želite aktivno doprinijeti da u novoj 2023. godini djelovanje naše Udruge bude još raznovrsnije, zanimljivije i vidljivije molimo Vas da uputite svoju zamolbu za pristupanje Udruzi ovim putem:
07.03.2023
Druga ovogodišnja i ujedno redovita godišnja izborna skupština Udruge studenata povijesti "Toma Arhiđakon" održat će se u petak 10. ožujka 2023. godine s početkom u 18:00 h.   

Anketa

Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!