021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

KATALOG KNJIŽNICE

Katalog Knjižnice pokazuje posjeduje li knjižnica građu, kao i njen smještaj. Knjige su složene prema UDK klasifikaciji, a pored signature piše slovo koje označava u kojoj knjižnici se knjiga nalazi (npr. U-učitelji – Teslina). Jezici i povijest smješteni su u Radovanovoj ulici. Premda piše da je građa slobodna, raspoloživost bi trebalo provjeriti, jer knjižnica ne posjeduje tehnologiju za evidentiranje zaduženosti u programu Metel Win.
Najčešći načini pretraživanja su po naslovu ili autoru.

KATALOG

 


BAZE PODATAKA

Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu omogućuje pristup bazama podataka s nacionalnom licencijom.
Baze se mogu pregledavati po područjima ili po abecedi. Pristup je reguliran preko IP adresa, što znači da je omogućen s fakultetskih računala. Za neke baze postoji mogućnost udaljenog pristupa koristeći Proxy server, odnosno AAI@Eduhr sustav autentifikacije.

POVEZNICA


REPOZITORIJ DABAR

Dabar je sustav koji ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja u RH omogućava uspostavu institucijskog digitalnog repozitorija pomoću kojeg mogu pohraniti, opisati, dugoročno čuvati, pretraživati i distribuirati svoje digitalne sadržaje. Dabar razvija i održava Sveučilišni računski centar (Srce) u suradnji s partnerskim ustanovama.
Ukoliko želite pretražiti radove FFST, upišete u pretraživač FF i odaberete Filozofski fakultet u Splitu.

REPOZITORIJ

 


SOFTVER ZA PROVJERU AUTENTIČNOSTI - PLAGSCAN

Etičnost u obrazovanju i znanosti posljednjih je godina vrlo aktualna tema na globalnoj razini. Softver za provjeru autentičnosti je alat, koji nadležnim osobama, prije svega nastavnicima i mentorima, ali i samim studentima olakšavaju donošenje prosudbe o izvornosti nekog teksta, u pravilu studentskog ili sličnog rada, odnosno o razini prenošenja i ispravnosti navođenja drugih izvora (tekstova) u predmetnom radu.

SOFTVERI ZA PROVJERU AUTENTIČNOSTI RADOVA (upute)

POVEZNICA

 


ZAVRŠNI I DIPLOMSKI RADOVI