MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Knjižnica

  pred. dr. sc. Snježana Dimzov Email voditelj, 120
  Miljena Roje Email  
  Nataša Torlak Email  

  KATALOG KNJIŽNICE

  Katalog Knjižnice pokazuje posjeduje li knjižnica građu, kao i njen smještaj. Knjige su složene prema UDK klasifikaciji a možet provjeriti koliko primjeraka Knjižnica ima, kao i trenutnu raspoloživost.
  Najčešći načini pretraživanja su po naslovu ili autoru.

  KATALOG

   


  BAZE PODATAKA

  Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu omogućuje pristup bazama podataka s nacionalnom licencijom.
  Baze se mogu pregledavati po područjima ili po abecedi. Pristup je reguliran preko IP adresa, što znači da je omogućen s fakultetskih računala. Za neke baze postoji mogućnost udaljenog pristupa koristeći Proxy server, odnosno AAI@Eduhr sustav autentifikacije.

  POVEZNICA


  REPOZITORIJ DABAR

  Dabar je sustav koji ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja u RH omogućava uspostavu institucijskog digitalnog repozitorija pomoću kojeg mogu pohraniti, opisati, dugoročno čuvati, pretraživati i distribuirati svoje digitalne sadržaje. Dabar razvija i održava Sveučilišni računski centar (Srce) u suradnji s partnerskim ustanovama.
  Ukoliko želite pretražiti radove FFST, upišete u pretraživač FF i odaberete Filozofski fakultet u Splitu.

  REPOZITORIJ

   


  SOFTVER ZA PROVJERU AUTENTIČNOSTI - TURNITIN

  Etičnost u obrazovanju i znanosti posljednjih je godina vrlo aktualna tema na globalnoj razini. Softver za provjeru autentičnosti je alat, koji nadležnim osobama, prije svega nastavnicima i mentorima, ali i samim studentima olakšavaju donošenje prosudbe o izvornosti nekog teksta, u pravilu studentskog ili sličnog rada, odnosno o razini prenošenja i ispravnosti navođenja drugih izvora (tekstova) u predmetnom radu.

  SOFTVERI ZA PROVJERU AUTENTIČNOSTI RADOVA (upute)

  Turnitin: upute i animacije

  POVEZNICA TURNITIN 

  ---------------------------------------------------------
  Samostalna provjera radova za studente:

  Class ID: 42923798
  Enrollment key: FFST


  ZAVRŠNI I DIPLOMSKI RADOVI

  Dokumenti

  10.09.2021

  SLOBODAN PRISTUP SADRŽAJIMA IZ RAZLIČITIH PODRUČJA ZNANOSTI

  • Cambridge University Press nudi besplatno neke od svojih udžbenika, vodiča kroz različite discipline, povijesnih pregleda te svoju kolekciju Cambridge Elements. Udžbenike dostupne ovdje možete pretraživati po područjima, a tražilica do koje dođete klikom na predmetno područje nudi Vam i opciju “Only show content I have access to”. Odabirom te opcije prikazat će Vam se samo sadržaj kojem imate pristup. Zbirka Cambridge Companions dostupna je ovdje, Cambridge Histories nalazi se ovdje, a Cambridge Elements ovdje.
  • SAGE Publications otvorio je devedesetodnevni besplatni probni pristup Sage Knowledge platformi koja sadrži e-knjige i ostale pisane sadržaje. Da biste ostvarili pristup, potrebno je da predstavnik/ca ustanove (knjižničar/ka) ispuni ovaj formular, nakon kojega će izdavač poslati podatke potrebne za prijavu.
  • JStor je također proširio pristup časopisima i e-knjigama do 30. lipnja. Pristup za časopise možete zatražiti ovdje, a za dodatne e-knjige ovdje.
  • Taylor & Francis Group je za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvorio probni pristup na zbirku od 120.000 e-knjiga koje obuhvaćaju sva područja znanosti. E-knjige su dostupne putem proxy servera na glavnom izborniku Portala e-izvori, a upute za pretraživanje nalaze se ovdje.

  Besplatni pristup videosadržajima za znanstvenike

  • Oxford University Press do kraja je svibnja otvorio pristup tečaju kako bi pomogao predavačima u visokoobrazovnim ustanovama da unaprijede svoje nastavničke vještine u uvjetima u kojima se nastava izvodi putem internetskih komunikacijskih kanala. Na OUP-ovoj platformi Epigeum namijenjenoj upravo edukaciji putem mrežnih tečajeva možete naći opis dostupnih tečajeva te upute za pristup.
  • Karger studentima i mladim znanstvenicima nudi tečaj za uspješno pisanje i objavljivanje znanstvenih i stručnih članaka. Na ovoj poveznici možete naći popis poglavlja kojima će se baviti tečaj o uspješnom pisanju znanstvenih radova, a ovdje poglavlja tečaja o prijavi radova za objavljivanje u časopisima. Da biste ostvarili besplatni pristup potrebno je da institucija kojoj pripadate u formularu koji možete zatražiti od knjižnice navede broj studenata zainteresiranih za tečaj te isti formular pošalje na Kargerovu e-mail adresu learn@karger.com. Oni će Vam zatim poslati kodove koji će omogućiti besplatni pristup tečajevima.
  • SAGE Publications osim pristupa e-knjigama omogućava i devedesetodnevni probni pristup edukativnim videomaterijalima. Da biste se mogli koristiti ovim sadržajima, potrebno je da pošaljete potrebne podatke putem istog formulara kao i za probni pristup e-knjigama koji je dostupan ovdje. Više o ovim SAGE-ovim platformama možete saznati ovdje i ovdje.
  Popis obavijesti