MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

 

 

Dobro došli na stranice Centra za planiranje i razvoj karijera

 

Adresa
Poljička cesta 35, Split

Voditeljica
dr. sc. Tea Gutović

Kontakt
tgutovic@ffst.hr

karijere.filozofski@gmail.com

 

 

O Centru za planiranje i razvoj karijera 

Temeljni ciljevi rada Centra za planiranje i razvoj karijera su poticati razvoj ljudskih potencijala s naglaskom na vještine planiranja i upravljanja karijerom, povezati studente s potencijalnim poslodavcima te ustrojiti jedinstvenu bazu podataka koja će služiti za praćenje podataka o završetku studija, dolaska do staža i zaposlenju studenata.

 

AKTIVNOSTI CENTRA

Centar organizira i provodi aktivnosti za poticanje razvoja vještina izrade osobnog plana profesionalnog razvoja, aktivno traženje posla, pisanje životopisa, pripremanje za intervju za zapošljavanje, osnaživanje za uspješno nošenje sa zahtjevima radne uloge te poticanje studenata na preuzimanje inicijative u traženju posla ili stvaranju novih poslova primjerenih trenutnim potrebama na tržištu rada. Pored toga, Centar organizira razne događaje i provodi istraživačku djelatnost.


08.10.2021

17. SAJAM VISOKOG OBRAZOVANJA I STIPENDIJA

Posjetitelji će moći posjetiti virtualne štandove više od 40 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava i inozemnih kulturnih centara, udruga, tvrtki te zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse. Usporedo s virtualnim izlaganjem, pripremljen je zanimljiv popratni program. Ističe se tema financijske pismenosti u SAS Podcastu. Odgovor na pitanje Jesmo li financijski (ne)pismeni? pokušat će dati zanimljivi gosti: stručnjakinja za financije, student stipendist, voditeljica projekta te voditeljica obrazovnog informiranja i savjetovanja iz IRO-a koji će u panel diskusiji raspravljati o važnosti financijske pismenosti za nastavak obrazovanja.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) će predstaviti prednosti virtualnih i kombiniranih mobilnosti s naglaskom na pogodnosti koje donosi u kontekstu Erasmus+ prioriteta (zeleno, digitalno i uključivo), dok će Grad Zadar predstaviti svoju aplikaciju za stipendije, e-Stipendije Grada Zadra, Grad Rijeka razne oblike stipendiranja. Sveučilište u Rijeci će predstaviti svoju bogatu ponudu studijskih programa i razne oblike financijske pomoći studentima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH će predstaviti svoju bogatu ponudu stipendija.

Posjetitelji Svakako trebaju posjetiti radionicu s temom Kako do studija u inozemstvu, nakon čega slijedi i radionica o TOEFL testu. EducationUSA centar iz Hrvatske će predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja na više od 4000 visokih učilišta u SAD-u. Uz navedenu temu, ističemo i izlaganje austrijskih visokoškolskih institucija i tvrtki, koje će u popratnom programu predstaviti svoje obrazovne programe i načine stipendiranja, ali i mogućnosti za obavljanje stručne prakse u Austriji. Na Sajmu će biti i izlagači koji će govoriti o mogućnosti studiranja uz stipendije u Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Kanadi i drugdje.

Točna satnica svakog dijela programa bit će objavljena na web stranici IRO-a, www.iro.hr te na početnoj stranici SAS-a. Upute za pristup SAS-u dobivaju svi koji popune REGISTRACIJSKI OBRAZAC koji je dostupan i na www.iro.hr. Svaki posjetitelj ima dovoljno vremena obići virtualne štandove u srijedu 13.10.2021., pronaći željene informacije iz prve ruke i čuti korisne podatke o studiranju u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i sudjelovati na zanimljivim radionicama i panelima.

Kontakt osoba za dodatne informacije:
Lidija Uhoda, voditeljica komunikacija
Institut za razvoj obrazovanja
luhoda@iro.hr
+385 1 4555 151

Popis obavijesti