MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

 

 

Dobro došli na stranice Centra za planiranje i razvoj karijera

 

Adresa
Poljička cesta 35, Split

Voditeljica
dr. sc. Tea Gutović

Kontakt
tgutovic@ffst.hr

karijere.filozofski@gmail.com

 

 

O Centru za planiranje i razvoj karijera 

Temeljni ciljevi rada Centra za planiranje i razvoj karijera su poticati razvoj ljudskih potencijala s naglaskom na vještine planiranja i upravljanja karijerom, povezati studente s potencijalnim poslodavcima te ustrojiti jedinstvenu bazu podataka koja će služiti za praćenje podataka o završetku studija, dolaska do staža i zaposlenju studenata.

 

AKTIVNOSTI CENTRA

Centar organizira i provodi aktivnosti za poticanje razvoja vještina izrade osobnog plana profesionalnog razvoja, aktivno traženje posla, pisanje životopisa, pripremanje za intervju za zapošljavanje, osnaživanje za uspješno nošenje sa zahtjevima radne uloge te poticanje studenata na preuzimanje inicijative u traženju posla ili stvaranju novih poslova primjerenih trenutnim potrebama na tržištu rada. Pored toga, Centar organizira razne događaje i provodi istraživačku djelatnost.


24.11.2021

Online radionica "UPRAVLJANJE PROJEKTIMA KAO OBLIK PODUZETNIŠTVA MLADIH: PRIMJERI IZ PRAKSE EU PROJEKATA"

Dragi studenti!

Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskoga fakulteta organizira online radionicu Upravljanje projektima kao oblik poduzetništva mladih: primjeri iz prakse EU projekata.

Poduzetništvo mladih je pokretačka snaga većine suvremenih gospodarstava, a razvijanjem poduzetničkog mindseta i poduzetničke kulture formira se klima koja njeguje razvoj poduzetničkog ponašanja. Poduzetništvo je svjesno i namjerno/planirano ponašanje pa je i o planiranju projektnih prijedloga moguće promišljati kao o specifičnom obliku poduzetništva. Unutar ovog predavanja, predavači će posebnu pozornost posvetiti najvažnijim elementima projektnih prijedloga u odnosu na pozive/programe nadležnih tijela, pri čemu se koristi tzv. pristup logičke matrice. Prikazat će se primjeri iz prakse uspješno provedenih EU projekata (ESF; Progress – EaSI i dr.), koji pokazuju kako projektni rad može biti važan čimbenik i izazov prilikom (samo)zapošljavanja i poslovanja mladih.

Radionica će se održati u četvrtak 2. prosinca 2021. u 14 sati na platformi Google Meet, pristupni je kod: amandari. Voditelji radionice su Tea Gutović, nasl. asistentica i Toni Popović, asistent s Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu. Očekivano je trajanje radionice 60 minuta.

Prijave za radionicu traju do srijede 1. prosinca 2021. te vas molimo da ispunite kratki obrazac za prijavu: https://forms.gle/zo69A2JTbeDzrveB7.

Voditelji radionice: Tea Gutović, doktorandica je Poslijediplomskog doktorskog studija sociologije pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je zaposlena kao vanjska suradnica na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu i Ekonomskom fakultetu u Splitu. Znanstveno i stručno područje njenog interesa su lokalno gospodarstvo i poduzetničke namjere mladih te poduzetništvo u sportu, iz kojih kontinuirano objavljuje znanstvene radove i sudjeluje na znanstvenim konferencijama. Aktivno sudjeluje u nacionalnim i međunarodnim projektima te je članica Znanstvenog centra za školsku efektivnost i menadžment.

Toni Popović, doktorand je Poslijediplomskog doktorskog studija sociologije pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Poslijediplomskog doktorskog studija Humanističke znanosti pri Filozofskom fakultetu u Splitu. Zaposlen je kao asistent na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu te kontinuirano objavljuje znanstvene i stručne radove i sudjeluje na znanstvenim konferencijama. Primio je niz nagrada za uspješnost u znanstvenom radu, bio koordinator i voditelj projekata (su)financiranih od strane EU u udruzi Zdravi grad i na Filozofskom fakultetu u Splitu te je član istraživačkog tima Znanstvenog centra za školsku efektivnost i menadžment.

Radujemo se vašem sudjelovanju!

Popis obavijesti