MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

 

 

Dobro došli na stranice Centra za planiranje i razvoj karijera

 

Adresa
Poljička cesta 35, Split

Voditeljica
dr. sc. Tea Gutović

Kontakt
tgutovic@ffst.hr

karijere.filozofski@gmail.com

 

 

O Centru za planiranje i razvoj karijera 

Temeljni ciljevi rada Centra za planiranje i razvoj karijera su poticati razvoj ljudskih potencijala s naglaskom na vještine planiranja i upravljanja karijerom, povezati studente s potencijalnim poslodavcima te ustrojiti jedinstvenu bazu podataka koja će služiti za praćenje podataka o završetku studija, dolaska do staža i zaposlenju studenata.

 

AKTIVNOSTI CENTRA

Centar organizira i provodi aktivnosti za poticanje razvoja vještina izrade osobnog plana profesionalnog razvoja, aktivno traženje posla, pisanje životopisa, pripremanje za intervju za zapošljavanje, osnaživanje za uspješno nošenje sa zahtjevima radne uloge te poticanje studenata na preuzimanje inicijative u traženju posla ili stvaranju novih poslova primjerenih trenutnim potrebama na tržištu rada. Pored toga, Centar organizira razne događaje i provodi istraživačku djelatnost.


06.11.2022

Predavanje na temu „Omiš - od utvrde do grada“.

Dragi studenti!

Centar za planiranje i razvoj karijera u suradnji sa doc. dr. sc. Anom Torlak s Odsjeka za povijest umjetnosti, organiziraju predavanje na temu „Omiš - od utvrde do grada“.

Na predavanju će dr. sc. Vanja Kovačić prikazati studentima dosege istraživanja koja je vodila u tom gradu više desetljeća. Omiš nastaje na uskom jezičcu zemlje između visokih litica Omiške Dinare, ušća Cetine i morske obale, na rubnom dijelu mletačkog teritorija.

Naglasak predavanja je na transformaciji naselja od srednjovjekovnog kastruma do gradića utvrđenog renesansnim i baroknim fortifikacijama s pravilno raspoređenim stambenim blokovima, u kojima dominira ambijentalna uz skromne primjere stilske stambene arhitekture. U analizi sačuvanog spomeničkog fonda primjenjuju se različiti izvori i metode istraživanja grada i njegove prošlosti od arheoloških, toponomastičkih do arhivskih i epigrafskih.

Predavanje će se održati u ponedjeljak 14. 11. 2022. u 10 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta (II. kat), Poljička cesta 35.

Popis obavijesti