MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

 

 

Dobro došli na stranice Centra za planiranje i razvoj karijera

 

Adresa
Poljička cesta 35, Split

Voditeljica
dr. sc. Tea Gutović

Kontakt
tgutovic@ffst.hr

karijere.filozofski@gmail.com

 

 

O Centru za planiranje i razvoj karijera 

Temeljni ciljevi rada Centra za planiranje i razvoj karijera su poticati razvoj ljudskih potencijala s naglaskom na vještine planiranja i upravljanja karijerom, povezati studente s potencijalnim poslodavcima te ustrojiti jedinstvenu bazu podataka koja će služiti za praćenje podataka o završetku studija, dolaska do staža i zaposlenju studenata.

 

AKTIVNOSTI CENTRA

Centar organizira i provodi aktivnosti za poticanje razvoja vještina izrade osobnog plana profesionalnog razvoja, aktivno traženje posla, pisanje životopisa, pripremanje za intervju za zapošljavanje, osnaživanje za uspješno nošenje sa zahtjevima radne uloge te poticanje studenata na preuzimanje inicijative u traženju posla ili stvaranju novih poslova primjerenih trenutnim potrebama na tržištu rada. Pored toga, Centar organizira razne događaje i provodi istraživačku djelatnost.


29.11.2022

KONTINUITET SAKRALNOG PROSTORA OD ANTIKE DO SUVREMENOG DOBA NA PRIMJERU DRNIŠKE KRAJINE

Dragi studenti!

Centar za planiranje i razvoj karijera u suradnji sa doc. dr. sc. Anom Torlak s Odsjeka za povijest umjetnosti, organiziraju predavanje na temu “Kontinuitet sakralnog prostora od antike do suvremenog doba na primjeru Drniške krajine”.

U okruženju planine Promine, planine Svilaja te brda Moseć na zapadnom rubu Petrova polja uz kanjon rijeke Čikole, smjestio se grad Drniš. Zahvaljujući svom iznimno povoljnom geografskom položaju čovjek je prisutan na ovom području od prapovijesti do danas. Od neolitske Venere do Meštrovićeve Gospe Petropoljske, od neolitskog do suvremenog čovjeka, na prostoru Drniške krajine se može pratiti sakralni kontinuitet.

Naglasak predavanja stavit će se na proučavanje Drniške krajine i kontinuiteta sakralnog prostora u suodnosu s intenzivnim povijesnim promjenama kroz različita povijesna razdoblja. Poseban naglasak stavit će se na analizu i interpretaciju različitih povijesnih izvora s ciljem informiranja studenata o njihovoj važnosti u proučavanju povijesno umjetničkih tema.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 5. prosinca 2022. godine u 10 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta (II. kat), Poljička cesta 35.

Popis obavijesti