MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

 

 

Dobro došli na stranice Centra za planiranje i razvoj karijera

 

Adresa
Poljička cesta 35, Split

Voditeljica
dr. sc. Tea Gutović

Kontakt
tgutovic@ffst.hr

karijere.filozofski@gmail.com

 

 

O Centru za planiranje i razvoj karijera 

Temeljni ciljevi rada Centra za planiranje i razvoj karijera su poticati razvoj ljudskih potencijala s naglaskom na vještine planiranja i upravljanja karijerom, povezati studente s potencijalnim poslodavcima te ustrojiti jedinstvenu bazu podataka koja će služiti za praćenje podataka o završetku studija, dolaska do staža i zaposlenju studenata.

 

AKTIVNOSTI CENTRA

Centar organizira i provodi aktivnosti za poticanje razvoja vještina izrade osobnog plana profesionalnog razvoja, aktivno traženje posla, pisanje životopisa, pripremanje za intervju za zapošljavanje, osnaživanje za uspješno nošenje sa zahtjevima radne uloge te poticanje studenata na preuzimanje inicijative u traženju posla ili stvaranju novih poslova primjerenih trenutnim potrebama na tržištu rada. Pored toga, Centar organizira razne događaje i provodi istraživačku djelatnost.


13.10.2023

ODRŽANO PREDAVANJE PODUZETNIKA I FILANTROPA MICHAELA SARANA "OSOBNI POGLED NA PRONALAŽENJE RAVNOTEŽE I ŽIVOTNE SREĆE"

U Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta održano je predavanje vlasnika splitskog resorta Le Méridien Lav i Odien grupacije g. Michaela Sarana na temu "Osobni pogled na pronalaženje ravnoteže i životne sreće". Predavanju, u suorganizaciji Centra za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u Splitu, Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Ekonomskog fakulteta Split, su prisustvovali studenti i profesori splitskog Sveučilišta.

Bila je ovo prilika da g. Saran okupljenim studentima predstavi svoje bogato životno i poslovno iskustvo te pruži uvid u mogućnosti postizanja ravnoteže između užurbanog poslovnog svijeta te aktivne sportske svakodnevnice s kojima se i sam susreće.

Michael Saran diplomirao je na Sveučilištu Stanford s dvije diplome iz ekonomije i međunarodnih odnosa te stekao MBA na Harvard Business School. Odien Grupa, kojom upravlja, trenutno ima preko 700 zaposlenih u Češkoj, Hrvatskoj i Turskoj, a od 2015. godine vlasnici su luksuznog resorta Le Méridien Lav Split. Također, osnivač je privatne zaklade Sport2Life čiji je cilj podupiranje obrazovanja, razvoja i zdravlja djece i mladih kroz njihovo sudjelovanje u organiziranom sportu. U sklopu Sport2Life aktivnosti i promocije zdravog načina života i aktivnog življenja, g. Saran je četiri uzastopne godine biciklirao od Praga do Splita prešavši u deset dana 1200 kilometara, te preveslao kajakom jadransku obalu od Savudrije do Prevlake za 10 dana, rutu dulju od 750 kilometara.

U okviru predavanja g. Saran je predstavio i program sportskih i obrazovnih stipendija  za učenike i studente iz Splitsko – dalmatinske županije. Prije samog predavanja studentima su se obratili prorektor za studente, nastavu i poslovanje, prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan i Dekan Ekononskog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Vinko Muštra koji su istaknuli kako ova inicijativa resorta Le Meridien Lav i g. Sarana otvara studentima splitskog sveučilišta izravan uvid u mogućnosti na tržištu rada i gradi izvrsnu suradnju između vodećih tvrtki na našem području.

Uz brojne savjete i inspirativne poruke g. Saran je na kraju svog predavanja okupljenima otkrio svoj životni moto koji glasi „Potaknuti mlade da budu aktivni i nadahnuti svih da si postave životne izazove i budu najbolja verzija sebe.“

Informacije o studentskim stipendijama resorta Le Meridien Lav i zaklade Sport2Life dostupne su na: https://www.lemeridiensplitresort.com/stipendije 

Popis obavijesti