MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

Integracija u Europski prostor visokog obrazovanja, internacionalizacija studijskih programa, te povećanje dolazne i odlazne međunarodne mobilnosti studenata i nastavnika zazuzimaju važno mjesto među strateškim ciljevima Sveučilišta u Splitu.

Međunarodna mobilnost studenata i osoblja Filozofskog fakulteta odvija se najvećim dijelom u sklopu programa kao što su: Erasmus+ CEEPUS, Bilateralni programiMSCA i drugi.

 Mobilnost studenata i osoblja u okviru programa Erasmus+ odvija se temeljem interinstitucionalnih sporazuma i natječaja koje raspisuje Sveučilište u Splitu, a koje možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Mobilnost u svrhu studija ili u svrhu odžavanja nastave (profesori) moguća je prema bilo kojem od partnerskih sveučilišta unutar godišnjih kvota i područja razmjene kako su definirani ugovorima Sveučilišta u Splitu. Ažurirana lista ugovora objavljuje se u sklopu svakog natječaja.

 Fakultetska Erasmus koordinatorica :

 Tamara Ljubičić, voditeljica Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću

PON-PET 08:30 - 11:00  12:30-15:30 

 e-mail: ljubicic@ffst.hr TEL 021 329 290

 

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti u kojem sudjeluju:  Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. U CEEPUS-u se omogućuju tri osnovne vrste mobilnosti. To su:

Nacionalni ured za CEEPUS: Agencija za mobilnost i programe Europske unije; e-mail: ceepus@mobilnost.hr

T: +385 (0)1 500 5635, F: +385 (0) 1 5005 699

 

MEĐUNARODNI PROJEKTI

Suradnja na međunarodnim projektima od iznimne je važnosti za razvoj znanstvene izvrsnosti i uključenje u Europski istraživački prostor (European Research Area - ERA).

Popis i kratkih opis navažnijih međunarodnih projekata ukojima su sudjelovali naši znanstvenici pogledajte ovdje

 

Međunarodna mobilnost znanstvenika financira se između ostalog i kroz program Marie Skłodowska-Curie

 i to:

Popis otvorenih MSC natječaja pogledajte ovdje.

 

Od 2019. godine, Sveučilište u Splitu član je Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), jednog od međunarodnih saveza inicijative Europskih sveučilišta čiji je cilj transformacija europskog visokoobrazovnog prostora.

Više o mogućnostima za učenje, praksu, usavršavanje, mobilnost, istraživačku suradnju i sudjelovanje koje nudi alijansa SEA-EU saznajte na poveznici

 

 


08.10.2021

Počasni konzul Republike Koreje posjetio je Filozofski fakultet

Počasni konzul Republike Koreje izv. prof. dr.sc. Damir Primorac bio je dana 08. listopada 2021. u radnom posjetu Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Tom prigodom su počasnom konzulu dekanica izv. prof. dr.sc. Gloria Vickov i prodekanica izv. prof. dr. sc. Antonela Marić predstavile dosadašnje rezultate rada Centra za komparativne i korejske studije http://crosscultural-korean.ffst.hr/ kao i brojne aktivnosti Centra.  Počasni konzul se uvjerio u ugodno radno ozračje te izrazio zadovoljstvo činjenicom što Filozofski fakultet prepoznaje važnost i podupire rad Centra.

Osim vrijednog časopisa za kroskulturalne studije, poseban zamašnjak radu Centra predstavlja i tečaj korejskog jezika i kulture. Ohrabruje sve veći broj polaznika tečaja korejskog jezika i kulture koji Filozofski fakultet organizira u sklopu rada Centra  https://www.ffst.unist.hr/za_studente?@=22rku#news_76833 , a koji ove godine započinje 25. listopada 2021.

Dogovorena je daljnja suradnja i buduće zajedničko djelovanje, posebno na promicanju korejske kulture i filma te moguća suradnja u izradi novog studijskog programa.  

Popis obavijesti