MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

Integracija u Europski prostor visokog obrazovanja, internacionalizacija studijskih programa, te povećanje dolazne i odlazne međunarodne mobilnosti studenata i nastavnika zazuzimaju važno mjesto među strateškim ciljevima Sveučilišta u Splitu.

Međunarodna mobilnost studenata i osoblja Filozofskog fakulteta odvija se najvećim dijelom u sklopu programa kao što su: Erasmus+ CEEPUS, Bilateralni programiMSCA i drugi.

 Mobilnost studenata i osoblja u okviru programa Erasmus+ odvija se temeljem interinstitucionalnih sporazuma i natječaja koje raspisuje Sveučilište u Splitu, a koje možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Mobilnost u svrhu studija ili u svrhu odžavanja nastave (profesori) moguća je prema bilo kojem od partnerskih sveučilišta unutar godišnjih kvota i područja razmjene kako su definirani ugovorima Sveučilišta u Splitu. Ažurirana lista ugovora objavljuje se u sklopu svakog natječaja.

 Fakultetska Erasmus koordinatorica :

 Tamara Ljubičić, voditeljica Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću

PON-PET 08:30 - 11:00  12:30-15:30 

 e-mail: ljubicic@ffst.hr TEL 021 329 290

 

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti u kojem sudjeluju:  Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. U CEEPUS-u se omogućuju tri osnovne vrste mobilnosti. To su:

Nacionalni ured za CEEPUS: Agencija za mobilnost i programe Europske unije; e-mail: ceepus@mobilnost.hr

T: +385 (0)1 500 5635, F: +385 (0) 1 5005 699

 

MEĐUNARODNI PROJEKTI

Suradnja na međunarodnim projektima od iznimne je važnosti za razvoj znanstvene izvrsnosti i uključenje u Europski istraživački prostor (European Research Area - ERA).

Popis i kratkih opis navažnijih međunarodnih projekata ukojima su sudjelovali naši znanstvenici pogledajte ovdje

 

Međunarodna mobilnost znanstvenika financira se između ostalog i kroz program Marie Skłodowska-Curie

 i to:

Popis otvorenih MSC natječaja pogledajte ovdje.

 

Od 2019. godine, Sveučilište u Splitu član je Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), jednog od međunarodnih saveza inicijative Europskih sveučilišta čiji je cilj transformacija europskog visokoobrazovnog prostora.

Više o mogućnostima za učenje, praksu, usavršavanje, mobilnost, istraživačku suradnju i sudjelovanje koje nudi alijansa SEA-EU saznajte na poveznici

 

 


23.06.2023

Posjet predstavnika gruzijskog sveučilišta Tbilisi State Medical University-Department of Public Health, Management, Policy and Economy

Profesori Shalva (David) Zarnadze, Irine Zarnadze  i Levan Baramidze sa Tbilisi State Medical University-Department of Public Health, Management, Policy and Economy (Georgia), posjetili su dana 21. lipnja 2023. Filozofski fakultet. S ovom je institucijom suradnja započela na konferenciji u Parizu, u travnju 2023., a  posjet je realiziran nakon potpisa bilateralnog sporazuma između dvije institucije.

Na sastanku, kojem su uz goste nazočili  prof. dr. sc. Antonela Marić, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta u Splitu, doc. dr. sc. Toni Maglica, doc. dr. sc. Katija Kalebić Jakupčević i prof. dr. sc. Maja Ljubetić, red. prof u t.z, dogovorena je strategija razvoja buduće suradnje, kao i centralna tema planirane suradnje: „Prevencija i zaštita mentalnog zdravlja“.

Također, razmatrani su i dogovoreni specifični oblici suradnje, koji će se realizirati kroz gostujuća predavanja, online predavanja, publiciranje zajedničkih istraživačkih radova, razmjenu iskustava u podučavanja te zajedničko planiranje, priprema i izvedba znanstvenih i obrazovnih foruma. 

Plodonosan zajednički sastanak održan je u kolegijalnom, prijateljskom i optimističnom ozračju za nastavak suradnje. 

Popis obavijesti