MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

Integracija u Europski prostor visokog obrazovanja, internacionalizacija studijskih programa, te povećanje dolazne i odlazne međunarodne mobilnosti studenata i nastavnika zazuzimaju važno mjesto među strateškim ciljevima Sveučilišta u Splitu.

Međunarodna mobilnost studenata i osoblja Filozofskog fakulteta odvija se najvećim dijelom u sklopu programa kao što su: Erasmus+ CEEPUS, Bilateralni programiMSCA i drugi.

 Mobilnost studenata i osoblja u okviru programa Erasmus+ odvija se temeljem interinstitucionalnih sporazuma i natječaja koje raspisuje Sveučilište u Splitu, a koje možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Mobilnost u svrhu studija ili u svrhu odžavanja nastave (profesori) moguća je prema bilo kojem od partnerskih sveučilišta unutar godišnjih kvota i područja razmjene kako su definirani ugovorima Sveučilišta u Splitu. Ažurirana lista ugovora objavljuje se u sklopu svakog natječaja.

 Fakultetska Erasmus koordinatorica :

 Tamara Ljubičić, voditeljica Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću

PON-PET 08:30 - 11:00  12:30-15:30 

 e-mail: ljubicic@ffst.hr TEL 021 329 290

 

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti u kojem sudjeluju:  Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. U CEEPUS-u se omogućuju tri osnovne vrste mobilnosti. To su:

Nacionalni ured za CEEPUS: Agencija za mobilnost i programe Europske unije; e-mail: ceepus@mobilnost.hr

T: +385 (0)1 500 5635, F: +385 (0) 1 5005 699

 

MEĐUNARODNI PROJEKTI

Suradnja na međunarodnim projektima od iznimne je važnosti za razvoj znanstvene izvrsnosti i uključenje u Europski istraživački prostor (European Research Area - ERA).

Popis i kratkih opis navažnijih međunarodnih projekata ukojima su sudjelovali naši znanstvenici pogledajte ovdje

 

Međunarodna mobilnost znanstvenika financira se između ostalog i kroz program Marie Skłodowska-Curie

 i to:

Popis otvorenih MSC natječaja pogledajte ovdje.

 

Od 2019. godine, Sveučilište u Splitu član je Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), jednog od međunarodnih saveza inicijative Europskih sveučilišta čiji je cilj transformacija europskog visokoobrazovnog prostora.

Više o mogućnostima za učenje, praksu, usavršavanje, mobilnost, istraživačku suradnju i sudjelovanje koje nudi alijansa SEA-EU saznajte na poveznici

 

 


09.05.2024

2. međunarodna konferencija Alijanse europskog sveučilišta mora (SEA-EU) Visoko obrazovanje u službi društva, Sveučilište u Cadizu, Španjolska, 24. i 25. travnja 2024.

Na međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji koja je okupila istraživače, kreatore politike, nastavnike, studente i praktičare iz različitih aspekata društveno-korisnog učenja iz SEA-EU alijanse, no i šire, vodila se rasprava o mogućnostima i izazovima povezanim s društveno-korisnim učenjem. Na konferenciji sudjelovale su profesorice Filozofskog fakulteta u Splitu izv. prof. dr. sc. Ivanka Buzov, doc. dr. sc. Mila Bulić te dr. sc. Ivana Jadrić, nasl. doc.

Društveno-korisno učenje predstavljeno je kao filozofija i relevantna metodologija za istraživanje i obrazovanje koja se može koristiti u procesu razvoja sveučilišta angažiranog u zajednici.  

Suradnjom profesorica s Filozofskog fakulteta i Kemijsko-tehnološkog fakulteta održana je radionica za studente How to combine STEM, Environmental Protection and Inter/Transdisciplinary Approch in Service Learning. Radionicu su vodile doc. dr. sc. Mila Bulić, doc. dr. sc. Ivana Carev, doc. dr. sc. Maša Buljac i prof. dr. sc. Nediljka Medvidović Vukojević. Također, u sklopu konferencije su izv. prof. dr. sc. Buzov i dr. sc. Ivana Jadrić prezentirale rad na temu: Service Learning as learning for social responsibility –  or how responsibility can become a key element of educational programs and school culture. Nadalje, izv. prof. dr. sc. Ivanka Buzov i doc. dr. sc. Mila Bulić, su na konferenciji  sudjelovale i s posterom na temu  Interdisciplinary approach in service-learning implementation

 

Popis obavijesti