MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 


22.01.2023

Studentice 5. godine Učiteljskog studija na radionici udruge SUNCE

Studentice 5. godine Učiteljskog studija modula Obrazovanje za održivi razvoj sudjelovale su na radionici u organizaciji udruge SUNCE pod nazivom Načini suradnje različitih sektora i povezivanje sa zajednicom s ciljem poticanja suradnje predstavnika civilnog sektora, javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i odgojno-obrazovnih ustanova na primjeru edukacijskih aktivnosti LIFE Artina – Mreža za očuvanje morskih ptica u Jadranu.

Voditeljica Odjela za edukaciju i informiranje, Margita Radman je u uvodnom djelu predstavila udrugu Sunce te nas upoznala o potrebi organiziranja radionice ove tematike. Stručna suradnica edukatorica u udruzi, Maja Golem,predstavila nam je Edukacijski program Morske ptice kojeg su prilagodili za različite uzraste: vrtićku djecu, učenike razredne i predmetne nastave osnovne škole. Stručna suradnica na projektima i koordinatorica volontera Lina Vuletić, predstavila je rezultate istraživanja Instituta Ivo Pilar dobivene LIFE projektom, kao i rezultate istraživanja dobivene projektom VOLI.

Na radionici su sudjelovali predstavnici udruga BIOM, PP Lastovsko otočje i OŠ Blato, Korčula, predstavnici  javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima PP Telaščica i PP Vransko jezero, predstavnici organizacija civilnog društva Permakultura Dalmacija i Info zona te predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova Obrtna tehničke škole i Kemijsko-tehnološkog fakulteta iz Splita, čime su naše studentice dobile uvid u načine suradnje s različitim sektorima. 

Radionica je uključivala participativnu aktivnost World Café, u kojoj su svi sudionici zajedničkim radom istražili mogućnosti za daljnju suradnju. Na kraju radionice zaključili smo da su mogućnosti suradnje mnoge, a u tijeku su dogovori kako bi se neke od njih i ostvarile.

Fotogalerija

ODRŽIVI GRADOVI I ZAJEDNICE

Popis obavijesti