MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 


05.06.2023

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu u Zvjezdanom selu Mosor

Dana 3. lipnja 2023. održana je poludnevna terenska nastava kolegija Izvanučionička nastava u obrazovanju za održivi razvoj izv. prof. dr. sc. Vesne Kostović-Vranješ.
Terensku nastavu za studente Studija učitelja, Modul 3: Obrazovanje za održivi razvoj, po Poljicima i na planini Mosor organizirao je Tomislav Nikolić, tajnik Udruge Zvjezdano selo Mosor.

Program izvanučioničke nastave realizirao je prof. Bože Ujević, ravnatelj OŠ Kamen-Šine, koji je na izvoru rijeke Žrnovnice studentima održao predavanje o važnosti voda te o biljnom i životinjskom svijetu na samom izvoru i u okolici njega. Tijekom posjeta crkvi Sv. Jure na Gradacu, crkvi Sv. Ciprijana u Gatima i  crkvi Sv. Klementa na mjesnom groblju u Sitnom Gornjem, prof. Bože Ujević je govorio o povijesti Poljičke republike, poljičkom statutu, svećenicima glagoljašima, kulturnom značaju sakralnih objekata i drugim osobitostima Poljičkog kraja.

Nastava je okončana posjetom zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor gdje je astronom-animator Zvjezdanog sela Mosor Zoran Knez studentima organizirao razgledavanje okolice panoramskim dalekozorom.

 

 

KVALITETNO OBRAZOVANJE   ODRŽIVI GRADOVI I ZAJEDNICE   PARTNERSTVOM DO CILJEVA

Popis obavijesti