MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Repozitorij

30.11.2021

Hack4Split

Poduzetnički centar Split u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu provodi projekt “Hack4Split” s ciljem doprinošenja rješavanju problema lokalne zajednice - područje Splita i okolice, osposobljavanjem i educiranjem mladih ljudi za aktivno građanstvo i socijalno poduzetništvo.

Provedbom projekta želi se osposobiti upravo mlade da budu nositelji pozitivnih promjena u društvu. Kroz niz edukacija mlade će se osposobiti za aktivno građanstvo, socijalno poduzetništvo i zapošljavanje na fleksibilnom tržištu rada i napredno učenje. Organizacijom dvodnevnog društvenog hackathona Hack4Split mladima će se dati mogućnost da prethodno naučena znanja i vještine primjene u praksi te sami izrade projedloge rješenja za potrebe i probleme u lokalnoj zajednici i okolišu. Problemi lokalne zajendice koji će se nastojati rješiti uokvireni su kroz prizmu Globalnih ciljeva za održivi razvoj UN-a.

Mladi će se potaknuti da po završetku programa nastave svoj rad u lokalnoj zajednici kao aktivni građani.

Kroz projekt će se održati niz edukacija, i to:

  • kroz prosinac će se održati 2 edukacije na temu društveno-korisnog učenja:
  • Društveno-korisno učenje: identificiranje unutarnjih i društvenih potreba”  14.12. s početkom u 12:00h i “Od ideje do promjene kroz društveno-korisno učenje” 15.12. s početkom u 11:30h

Na radionice u prosincu možete se prijaviti preko poveznice: https://forms.gle/CgbvS9da87cueadZ8   

  • kroz siječanj će se održati 2 edukacije na temu tehnika generiranja ideja u sklopu rješavanja lokalnih problema: “Tehnike generiranja ideja i UN Ciljevi održivog razvoja” i “Generiranje ideja za probleme lokalne zajednice u okviru UN ciljeva održivog razvoja”
  • kroz veljaču i ožujak očekuju nas edukacije na temu socijalnog poduzetništva: “Razvoj poslovnog modela Canvas za socijalno poduzetništvo”, “SWOT analiza poduzetničke ideje”, “Marketing socijalnog poduzetništva” i “Izvori financiranja socijalnog poduzetništva”

Finale projekta predstvalja organizacija i provedba društvenog hackathona Hack4Split koji će se održati polovicom travnja 2022. godine, a na kojem će se kreirati opipljiva rješenja za detektirane probleme lokalne zajednice u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja.

Svi polaznici koji prođu edukacije iz određenog područja dobit će Europass potvrdu za sudjelovanje.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se od 1. studenog 2021. do 30. travnja 2022.

Popis obavijesti