MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

.

Undergraduate study program Psychology

 


.

Studiji

Široki izbor studijskih programa omogućuje studentima zadovoljenje interdisciplinarnih istraživačkih interesa.

.

Cjeloživotno obrazovanje

Fakultet nudi mogućnost obrazovanja kroz stručne i znanstvene centre koji nude različite programe.

.

Znanost

Znanstvenici Filozofskog fakulteta svojim radom sudjeluju u razvoju humanističkih i društvenih znanosti u zemlji i inozemstvu.


 Online servisi GSuite Nastavnički portal Studomat


11.10.2023

Poziv studentima za suradnju s časopisom ST OPEN

ST-OPEN je znanstveni časopis Sveučilišta u Splitu koji studentima pomaže da svoje diplomske i završne radove pretvore u znanstvene članke na engleskom jeziku. Za Vašu karijeru je jako važno imati znanstvenu publikaciju napravljenu za vrijeme studija, a ST-OPEN objavljuje članke iz svih znanstvenih i umjetničkih područja i tema. Objavljeni članci na kraju izdavačkog procesa budu složeni po svim suvremenim pravilima profesionalnog publiciranja i lijepo su uređeni, što se može vidjeti na mrežnoj stranici časopisa: http://st-open.unist.hr.


U nastavku je prikazan proces suradnje s uredništvom časopisa, odnosno postupak slanja i objave rada u časopisu:

1) U prvom koraku a) Vi ili Vaš mentor/ica možete biti kontaktirani od strane časopisa jer je vaš rad prepoznat kao potencijalno zanimljiv za objavu i pronađen je u institucijskom repozitoriju ili b) Vi sami smatrate da je rad koji se napravili potencijalno dobar za objavu te ga šaljete u uredništvo časopisa na razmatranje (adresa je matko.marusic@unist.hr)
2) Ukoliko je rad prepoznat kao potencijalan materijal za objavu, ulazi se u izdavački proces i potpisuje se sporazum između časopisa i Vas kao glavnog autora/ice, da se časopis obvezuje pružiti recenzijski postupak i uređivanje verzije za objavu, a Vi na kraju izdavačkog procesa obvezujete objaviti prihvaćeni rad u ST OPEN-u.
3) S ovim korakom započinje recenzijski proces, u kojem (ako dosad niste) šaljete rad kao MS Word dokument na adresu: matko.marusic@gmail.com
4) Uredništvo ima običaj ekstrahirati iz diplomskoga rada dijelove za prvi obris članka. (Primjer dobre prakse je da to autori ipak naprave sami, s ciljem uvježbavanja za pisanje članka, dok je uredništvo stalno raspoloživo za savjete). 
5) Ako uredništvo diplomski rad skrati i oblikuje u članak, onda Vi i mentor/ica radite na tom članku, a mene kontaktirate za savjet i pomoć kad god treba.  Ovim putem naglašavamo da je časopisu od iznimne važnosti da se autori pridržavaju općih uputa koje su oglašene na stranici časopisa (v. For Authors)!  Ključno je da diplomski rad treba prilagoditi međunarodnom sustavu ustroja članka IMRaD (Introduction, Methods, Results and Discussion). 
4) Kad je članak gotov (procjenu vrši uredništvo) ide na recenziju unutar Sveučilišta.
5) Autori unose popravke prema savjetima recenzenata.
6) Časopis onda besplatno (sve je besplatno) prevodi rad na engleski.
7) Rad onda ide na međunarodnu recenziju. Pritom se može prihvatiti kakav jest, dati mu se prilika da ga dopunite i popravite, ili se odbije.
8) Autori ga onda, s mentor/icom i sa uredništvom, popravljaju.
9) Rad se naposljetku objavi na http://st-open.unist.hr. Pogledajte tamo naš časopis. Detaljno je opisan cijeli postupak i sve što trebate napraviti („FOR AUTHORS“) da se rad prihvati za recenziju i tisak.
10) Autori na radu ste Vi (prvi autor) i mentor/ica (zadnji autor). Za slučaj da ima još netko tko je bitno radio na provedbi istraživanja, može biti u sredini.
11) Za sve dodatne informacije slobodno se javite na matko.marusic@gmail.com ili nazovite na 099/26-111-61.

Za više informacija kontaktirajte Matka Marušića, profesora emeritus, osnivača i urednika ST-OPEN časopisa. 

Popis obavijesti

Događanja

Najava predavanja: Dizajnerske prakse u muzejskoj komunikaciji
...
Najava sudjelovanja tima Dioklecijanovi psiholozi na 5. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u Osijeku
...
Akcija darivanja krvi
...
Najava predavanja: Pablo Picasso - umijeće preobrazbe i moć slike
...
Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Udruga bivših studenata i prijatelja Filozofskog fakulteta u Splitu organizirala je javno predavanje umirovljenog generala zbora dr. sc. Mirka Šundova. General Šundov održao je predavanje pod nazivom „Napad-obrana-opsada: bitka za Vukovar“. Na početku samog događaja u ime Uprave Filozofskog fakulteta u Splitu okupljenima se obratio prodekan za međunarodnu suradnju i znanost doc. dr. sc. Nikša Varezić. Okupljene je kroz program događaja vodila Barbara Žaja. Uz studente i nastavnike Filozofskog fakulteta u Splitu, navedenom događaju prisustvovali su i kadeti sa studija Vojno pomorstvo. Po završetku javnog predavanja uslijedio je mimohod sa svijećama do murala u Vukovarskoj ulici.
Smotra Sveučilišta u Splitu
...
Javno predavanje povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
...
POZIV NA PREDAVANJE Francesce Sammartino ''Jezična i kulturna baština moliških Hrvata''
...

Nastava/Studenti

OBAVIJEST O SISTEMATSKOM PREGLEDU BRUCOŠA (DVOPREDMETNI STUDIJI)
  Studenti prve godine sveučilišnih prijediplomskih  dvopredmetnih studija trebaju se prijaviti na sistematski pregled putem dole navedenog linka . Studenti koji su obavezni doći na sistematski pregled su osobe sa zdravstvenom iskaznicom HZZO-a (na žalost nismo u mogućnosti primati strane studente i hrvatske studente iz BiH koji nemaju hrvatsko zdravstveno osiguranje). Molimo studente da sobom na pregled ponesu specijalističke nalaze ukoliko boluju od nekih bolesti. https://www.terminko.hr/lokacija/bacvice2/sistematski-pregled-studenata-prve-godine-studija/1  
NAPOMENA STUDENTIMA ZA UPIS GODINE/SEMESTRA
Studenti su dužni tijekom studija  sami  voditi računa o upisanim obveznim, izbornim i predmetima modula s pripadajućim ECTS bodovima, a u skladu s aktualnim Redovima predavanja te redovito provjeravati status svojih predmeta u Studomatu.  Za više informacija o uvjetima i načinu upisa predmeta, molimo pogledati  ovdje , a za sve nejasnoće i pitanja možete se obratiti Službi za studentske poslove.
ODLUKA O UTVRĐIVANJU ISPITNIH ROKOVA I ROKOVA ZA PRIJAVU I OBRANU ZAVRŠNOG I DIPLOMSKOG RADA U AK. GOD. 2023./2024.
ODLUKA O UTVRĐIVANJU ISPITNIH ROKOVA I ROKOVA ZA PRIJAVU I OBRANU ZAVRŠNOG I DIPLOMSKOG RADA U AK. GOD. 2023./2024.
ODLUKE O UTVRĐIVANJU IZNOSA UPISNINA, ŠKOLARINA I OSTALIH NAKNADA U AKADEMSKOJ GODINI 2023./2024.
ODLUKA O UTVRĐIVANJU IZNOSA UPISNINA ŠKOLARINA I OSTALIH NAKNADA U AKADEMSKOJ GODINI 2023./2024 Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju iznosa upisnina školarina i ostalih naknada u ak. god 2023./2024. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrdjivanju iznosa upisnina skolarina i ostalih naknada u akad. god. 2023./ 2024. - 13. rujna 2023. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju iznosa upisnina školarina i ostalih naknada u ak. god. 2023./2024. - 18. listopada 2023.
VAŽNA OBAVIJEST O PLAĆANJU ŠKOLARINA ZA STUDENTE KOJI MIJENJAJU STUDIJSKI PROGRAM!!!
Temeljem tumačenja Ministarstva znanosti i obrazovanja RH o subvencioniranju školarine, zaprimljenog na Filozofski fakultet sa Sveučilišta u Splitu nakon završetka upisa u prvu godinu prijediplomskih i integriranog studija u ljetnom upisnom roku (21. srpnja 2023. u 16 sati), obavještavamo studente koji u ak. god. 2023./2024.   ne upisuju prvi put prvu godinu studija (ranije su studirali kao redoviti studenti na drugom studiju) da su dužni, osim troškova upisnine , platiti i troškove školarine u punom iznosu od 929,06 € (7.000,00 kn). Osim studenata koji prvi put upisuju prvu godinu prijediplomskih studija, od plaćanja školarine  su izuzeti i studenti koji: 1. drugi put upisuju prijediplomsku razinu studija  pod uvjetom da su na prethodnom studiju  u prethodnoj ak. godini ostvarili  minimalno 55 ECTS bodova* 2. drugi put upisuju prijediplomsku razinu studija  pod uvjetom da su na prethodnom studiju  u prethodnoj ak. godini ostvarili  minimalno 30 ECTS  bodova ako su  studenti s utvrđenim tjelesnim oštećenjem od 60% ili više te ako su studenti iz sustava alternativne skrbi* Posebna napomena za studente koji mijenjaju jedan studijski smjer na dvopredmetnim studijima Filozofskog fakulteta u Splitu: Studenti dvopredmetnih studija Filozofskog fakulteta u Splitu koji u ak. god. 2023./2024. mijenjaju jedan studijski smjer, a u prethodnoj akademskoj godini su ostvarili manje od 30 ECTS bodova plaćaju puni iznos školarine u iznosu od 929,06 € (7.000,00 kn). Studenti dvopredmetnih studija Filozofskog fakulteta u Splitu koji u ak. god. 2023./2024. mijenjaju jedan studijski smjer, a u prethodnoj akademskoj godini su ostvarili 30 ECTS bodova na studijskom programu kojeg nastavljaju studirati, dužni su platiti polovinu iznosa pune školarine u iznosu od 464,53 € (3.500,00 kn). Studenti dvopredmetnih studija Filozofskog fakulteta u Splitu koji u ak. god. 2023./2024. mijenjaju jedan studijski smjer, a u prethodnoj akademskoj godini su ostvarili 55 ili više ECTS bodova, oslobođeni su plaćanja školarine. S obzirom na gore navedeno, naknadno pristiglo tumačenje resornog Ministarstva, a u namjeri da se studentima olakša izvršenje financijske obveze, dozvoljava se plaćanje punog iznosa školarine u dva jednaka obroka kako slijedi: 1. prvi obrok (u iznosu od 464,53 € ) studenti su dužni uplatiti najkasnije do 20. rujna 2023. 2. drugi obrok (u iznosu od 464,53 € ) studenti su dužni uplatiti najkasnije do 15. prosinca 2023.  VAŽNO! Potvrdu o uplati potrebno je dostaviti Službi za studentske poslove na referada@ffst.hr. Podatke za uplatu (IBAN, model, poziv na broj i opis plaćanja) studenti koji su obveznici plaćanja školarine temeljem ove obavijesti će dobiti e-mailom do kraja kolovoza. Za dodatne informacije i upite, molimo javiti se Službi za studentske poslove na referada@ffst.hr.   Navedena mogućnost plaćanja iznimno vrijedi samo za upis u ak. godinu 2023./2024. i to samo za studente na koje se ova obavijest odnosi (koji ne upisuju prvi put prvu godinu studija, odnosno koji su ranije studirali kao redoviti studenti na drugom studiju) i koji su obveznici plaćanja punog iznosa školarine. *studenti koji su ranije studirali, a smatraju da spadaju u navedene kategorije dužni su dostaviti dokaz o ostvarenim ECTS bodovima u Službu za studentske poslove Filozofskog  fakulteta u Splitu. Uprava Filozofskog fakulteta u Splitu
ODLUKA O UTVRĐIVANJU POČETKA NASTAVE U AKAD. GOD. 2023./2024. TE TERMINA I UVJETA UPISA U VIŠE GODINE STUDIJA
ODLUKA O UTVRĐIVANJU POČETKA NASTAVE U AKAD. GOD. 2023./2024. TE TERMINA I UVJETA UPISA U VIŠE GODINE STUDIJA
ZAPRIMANJE STUDENTSKIH ZAMOLBI
Sve studentske zamolbe šalju se elektronskim putem na mail pisarnica@ffst.hr ili dostavljaju osobno na glavni protokol Fakulteta.
PRAVA I MOGUĆNOSTI
Postoji širok spektar prava i mogućnosti koji se odnose na studente s invaliditetom PRAVA I MOGUĆNOSTI

Znanost/Međunarodna suradnja

SEA-EU-UCA-Staff Week-poziv na sudjelovanje
...
Otvoren je natječaj za CEEPUS Freemover mobilnosti
...
Erasmus+ KA131- INTERNATIONAL OPENING- 2023
...
Bauhaus Spring School
Sveučilište u Splitu zaprimilo je od Sveučilišta Bauhaus u Weimaru   ponudu kratkoročnih mobilnosti (tzv. BIP) za studente: 
Novi natječaji za mobilnost osoblja
...
STRUČNA PRAKSA U RIMU Istituto San Leone Magno
...
Tečaj korejskog jezika, kulture i povijesti u zimskom semestru ak. god. 2023./2024.
...
Filozofski fakultet u Splitu sudjeluje u provedbi Erasmus+ Teacher Academies projekta
Filozofski fakultet u Splitu ponosan je što je dio projekta naziva: „Trans-national STEM teacher education focussing on transversal competence and sustainability education“ (acaSTEMy), koji je započeo s implementacijom u jesen ove godine. Riječ je o projektu financiranom u sklopu Erasmus+ Teacher Academies poziva, gdje je glavni cilj novofinanciranih 11 projekata razviti višejezičnost, jezičnu svijest i kulturnu raznolikost, budući da se projekti naslanjaju na strategiju obrazovanja nastavnika u skladu s prioritetima EU-a u obrazovnoj politici. Implementacija ciljeva strategije dovodi do razvoja jedinstvenog Europskog obrazovnog prostora koji ima zajedničku viziju Europske Unije za sektor obrazovanja i osposobljavanja.

Poslovanje

Konverzija iznosa iskazanih u kunama
Konverzija iznosa iskazanih u kunama u eure sukladno Odluci o objavi uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN, 85/2022): -  u Odluci Senata od 14. srpnja 2022. godine (KLASA: 029-3/22-01-13; URBROJ: 2181-202-3-01-22-7) - U Natječaju Sveučilišta u Splitu za upis studenata u I. godinu diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija u akad. god. 2022./2023. - U Natječaju Sveučilišta u Splitu za upis studenata u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te preddiplomskog stručnog studija u akad. god. 2022./2023. Fiksni tečaj konverzije određen je na 7,53450 kuna za jedan euro.    
Odluke o načinu obračuna rada i visini satnice za ak. god. 2021./2022.
Na 11. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu održanoj 15.9.2021. donesene su odluke o načinu obračuna rada i visini satnice za samofinancirajuće studije i programe te vanjske suradnike Fakulteta u ak. god. 2021./2022. Na 1. izvanrednoj virtualnoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu održanoj od 11. do 12.10.2021. donesena je odluka kojom se mijenja odluka o načinu obračuna rada na samofinancirajućim studijima i programima, a koja se primjenjuje na rad u akad. god. 2021./2022.google maps embed iframe generator