MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

.

Democracy and Resilience in Modern Society

 

.

Undergraduate study program Psychology

 


.

Studiji

Široki izbor studijskih programa omogućuje studentima zadovoljenje interdisciplinarnih istraživačkih interesa.

.

Cjeloživotno obrazovanje

Fakultet nudi mogućnost obrazovanja kroz stručne i znanstvene centre koji nude različite programe.

.

Znanost

Znanstvenici Filozofskog fakulteta svojim radom sudjeluju u razvoju humanističkih i društvenih znanosti u zemlji i inozemstvu.


 Online servisi GSuite Nastavnički portal Studomat


14.04.2023

Natječaj za upis studenata na doktorski studij Humanističke znanosti

Raspisan je natječaj za upis studenata na doktorski studij Humanističke znanosti na Filozofskom fakultetu u Splitu u akad. god. 2023./2024. za stjecanje akademskog stupnja doktora/doktorice znanosti iz područja humanističkih znanosti (dr. sc. human.), polje interdisciplinarne humanističke znanosti na modulima: Povijest; Povijest umjetnosti; Književnost i kultura; Lingvistika; Filozofija; Mediteranski interdisciplinarni kulturološki studij.

Broj upisnih mjesta je ukupno 60 (najviše 10 po pojedinom modulu).

 

Natječaj je otvoren do 15. lipnja 2023. godine.

Tekst Natječaja i prijavnica dostupn su na poveznici

https://www.ffst.unist.hr/studiji/poslijediplomski_studij?@=23szd#news_104560

Popis obavijesti

Događanja

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu u Zvjezdanom selu Mosor
...
Predstavljena monografija Puca niz nidarca - žena Dalmatinske zagore u usmenoj književnosti i tradicijskoj kulturi
...
Bit u moru – predavanje o dobrobitima plivanja i zaštiti okoliša
Povodom plivačkog izazova „Sredozemna medvjedica“  predavanje će  održati  Darko Hren, Dina Levačić i udruga BIOM u  četvrtak, 1.6.2023. od 18h do 19h u suterenu Filozofskog fakulteta .   
Održana 4 predavanja na temu života druge i treće generacije Hrvata u Južnoj Americi
...
Održan prvi susret klapa na Filozofskom fakultetu u Splitu
...
ODRŽANO PREDAVANJE ZASTUPNICE U EUROPSKOM PARLAMENTU ŽELJANE ZOVKO
...
OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA MENTALNOG ZDRAVLJA
...
Održano predstavljanje zbirke priča za djecu
...

Nastava/Studenti

NATJEČAJ ZA UPIS NA POSLIJEDIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ HUMANISTIČKE ZNANOSTI
Raspisuje se natječaj za upis studenata na poslijediplomski sveučilišni studij (doktorski studij)  Humanističke znanosti na Filozofskom fakultetu u Splitu u akad. god. 2023./2024. za stjecanje akademskog stupnja doktora/doktorice znanosti iz područja humanističkih znanosti (dr. sc. human.), polje interdisciplinarne humanističke znanosti na modulima: Povijest; Povijest umjetnosti; Književnost i kultura; Lingvistika; Filozofija; Mediteranski interdisciplinarni kulturološki studij. Tekst natječaja i prijavnica nalaze se na ovoj poveznici .
NAPOMENA STUDENTIMA ZA UPIS GODINE/SEMESTRA
Studenti su dužni tijekom studija  sami  voditi računa o upisanim obveznim, izbornim i predmetima modula s pripadajućim ECTS bodovima, a u skladu s aktualnim Redovima predavanja te redovito provjeravati status svojih predmeta u Studomatu.  Za više informacija o uvjetima i načinu upisa predmeta, molimo pogledati  ovdje , a za sve nejasnoće i pitanja možete se obratiti Službi za studentske poslove.
ZAPRIMANJE STUDENTSKIH ZAMOLBI
Sve studentske zamolbe šalju se elektronskim putem na mail pisarnica@ffst.hr ili dostavljaju osobno na glavni protokol Fakulteta.
UVJETI UPISA U VIŠE GODINE STUDIJA
Uvjeti upisa u više godine studija
Odluka o utvrđivanju ispitnih rokova i rokova za prijavu i obranu završnog i diplomskog rada u ak. god. 2022.-2023.
Odluka o utvrđivanju ispitnih rokova i rokova za prijavu i obranu završnog i diplomskog rada u ak. god. 2022.-2023.
OBAVIJEST O ŠKOLARINAMA, UPISNINAMA I NAKNADAMA U AKAD. GOD. 2022./2023.
Na 11. sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu donesena je Odluka o o utvrđivanju iznosa upisnina, školarina i ostalih naknada u akad. god. 2022./2023. Odluka FV Dopuna Odluke FV
Poziv za sudjelovanje u istraživanju tona i trajanja naglasaka u hrvatskome standardnom jeziku
Dragi studenti,  pozivamo Vas na „Sociofonetsko istraživanje tona i trajanja naglasaka u hrvatskome standardnom jeziku“. Istraživanje se provodi mrežnom anketom u kojoj ćemo Vam prezentirati izgovor teksta kod govornica iz Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka te kod nekoliko spikerica. U drugom dijelu ankete slušat ćete izgovor nekoliko naglasnih minimalnih parova riječi, a u trećem dijelu naglasne ostvaraje od kojih su mnogi predmet prijepora i rasprava među hrvatskim jezikoslovcima. Ovim istraživanjem ispitujemo Vaše stavove o „naglasku“ najvećih hrvatskih gradova te stavove o probranim naglasnim pojavama (dubletama). Vaše sudjelovanje bit će važan doprinos sociofonetskom istraživanju hrvatskoga izgovora. Slušanje zvukova i ispunjavanje ankete traje oko 20 do 30 minuta, a održava se na mrežnoj platformi SoSci od utorka, 30. svibnja do nedjelje 25. lipnja 2023. Eksperiment treba provoditi u mirnom i tihom okruženju te treba koristiti slušalice ili zvučnike. Istraživanju možete pristupiti poveznicom   https://www.soscisurvey.de/stt-hdpl/?q=pub Na ovoj poveznici prijavit ćete se na istraživanje, a zatim ćete putem e-pošte dobiti jedinstvenu poveznicu kojom možete pristupiti istraživanju. U slučaju da ne dobijete poveznicu, provjerite “Spam”. Ako se ni ondje ne nalazi poruka e-pošte s poveznicom, javite se prof. Jordanu Bićaniću na  jbicanic@ffzg.hr .  
BESPLATNO CIJEPLJENJE PROTIV HPV-a
...

Znanost/Međunarodna suradnja

ERASMUS+: Gostujuća predavanja dr. Monike Kopytowske (Sveučilište u Lodzu).
...
Gostovanje Alide Bremer
...
NOVO: program mobilnosti asistenata i viših asistenata u okviru HRZZ
Hrvatska zaklada za znanost raspisala je natječaje za odlaznu mobilnost asistenata i viših asistenata te za dolaznu mobilnost viših asistenata.  
AEXPO Futura 2023
Prva međunarodna on line izložba likovnih radova studenata učiteljskih i pedagoških fakulteta       
TERENSKA NASTAVA POLAZNIKA CEHAS-A U ŠIBENIKU I NA OTOKU PRVIĆU
...
Predstavljanje knjige Diokletian - Keiser zweier Zeiten (C.H. Beck Verlag), autora Alexandera Demandta
...
ODRŽANA PANEL RASPRAVA: SUVREMENA KRETANJA U ODGOJU I OBRAZOVANJU
...
Natječaj Erasmus+ KA131 – natječajna godina 2022 (mobilnost osoblja među programskim državama)
Natječaj će biti otvoren do isteka sredstava ili do 31.5.2024.  Mobilnosti se mogu iskoristiti do 30.7.2024., a najranije 2 mjeseca od podnošenja prijave za mobilnost te nakon objave Odluke o odabiru kandidata.

Poslovanje

Natječaj za str.sur. I. vrste za administrativne poslove u dekanatu-Poziv na razgovor
Poziv na razgovor
Natječaj za str.sur. I. vrste za administrativne poslove u dekanatu-Rezultati testiranja
Rezultati testiranja
Konverzija iznosa iskazanih u kunama
Konverzija iznosa iskazanih u kunama u eure sukladno Odluci o objavi uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN, 85/2022): -  u Odluci Senata od 14. srpnja 2022. godine (KLASA: 029-3/22-01-13; URBROJ: 2181-202-3-01-22-7) - U Natječaju Sveučilišta u Splitu za upis studenata u I. godinu diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija u akad. god. 2022./2023. - U Natječaju Sveučilišta u Splitu za upis studenata u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te preddiplomskog stručnog studija u akad. god. 2022./2023. Fiksni tečaj konverzije određen je na 7,53450 kuna za jedan euro.    
Odluke o načinu obračuna rada i visini satnice za ak. god. 2021./2022.
Na 11. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu održanoj 15.9.2021. donesene su odluke o načinu obračuna rada i visini satnice za samofinancirajuće studije i programe te vanjske suradnike Fakulteta u ak. god. 2021./2022. Na 1. izvanrednoj virtualnoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu održanoj od 11. do 12.10.2021. donesena je odluka kojom se mijenja odluka o načinu obračuna rada na samofinancirajućim studijima i programima, a koja se primjenjuje na rad u akad. god. 2021./2022.google maps embed iframe generator