MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

ČLANOVI CENTRA

dr. sc. Josip Guć, voditelj

izv. prof. dr. sc. Bruno Ćurko

izv. prof. dr. sc. Marita Brčić Kuljiš

dr. sc. Anita Lunić

izv. prof. dr. sc. Simon John Ryle

doc. dr. sc. Nikša Varezić
(prodekan za znanost i međunarodnu suradnju)

ADMINISTRATIVNA TAJNICA

Vesna Matijaš Rakonjac

Centar za integrativnu bioetiku sastavnica je Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, ali i znanstvena jedinica u mreži Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku. Bavi se znanstvenim projektima i studijama u suradnji s drugim institucijama mreže i samostalno. Njegova je svrha promovirati interdisciplinarnu suradnju među znanstvenicima Sveučilišta u Splitu i ostalih institucija putem istraživanja i odgojnih projekata i aktivnosti u interdisciplinarnom polju bioetike. Centar također organizira različite javne tribine i simpozije vezane uz bioetičku problematiku, uključujući pitanja iz biomedicine, tehnologije, ekologije, etike itd. Članovi Centra posebice su fokusirani na probleme etike životinja unutar šireg koncepta kulturne zoologije (kulturne animalistike), koju je kod nas uveo Nikola Visković, jedan od hrvatskih bioetičkih pionira, pa je u tom pogledu posljednjih godina središnja aktivnost Centra znanstveno-kulturna manifestacija Dani kulturne animaliSTike (u repozitoriju se mogu pregledati programske publikacije dosadašnjih izdanja). Historiju i statistiku Dana kulturne animaliSTike pogledajte OVDJE, a popis aktivnosti Centra OVDJE.


Repozitorij

11.10.2022

Pobjednica natječaja za najbolju dječju priču o galebu

Prema odluci natječajnog povjerenstva, pobjednička priča na natječaju za najbolju priču o galebu u sklopu 4. Dana kulturne animaliSTike "Galeb nije tica" priča je Galeb Frane. Autorica nagrađene priče je učenica 6. razreda OŠ Gornja Poljica, Srijane, Matea Bajamić.

Povjerenstvo zahvaljuje učenicima, mentorima i školama na sudjelovanju i trudu te se pohvaljuju brojne maštovite ideje i uloge u pričama, kao i svijest o ekološkim problemima, suživotu i održivosti. 
Zbog postavljenih kriterija o dužini teksta, neke su priče ostale izvan konkurencije, pa tako natječajno povjerenstvo izvan natjecateljskog programa izdvaja i pohvaljuje posebnu i maštovitu priču "Priča o čudnom galebu Fujinu" učenice Lucije Ukaj iz Zadra. 

Svim sudionicima će na e-mail stići potvrde o sudjelovanju nakon održavanja krajem listopada. 

U ime članova povjerenstva 
doc. dr. sc. Bruno Ćurko

Popis obavijesti