MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Knjižnica

  pred. dr. sc. Snježana Dimzov Email voditelj, 120
  Miljena Roje Email  
  Nataša Torlak Email  

  KATALOG KNJIŽNICE

  Katalog Knjižnice pokazuje posjeduje li knjižnica građu, kao i njen smještaj. Knjige su složene prema UDK klasifikaciji a možet provjeriti koliko primjeraka Knjižnica ima, kao i trenutnu raspoloživost.
  Najčešći načini pretraživanja su po naslovu ili autoru.

  KATALOG

   


  BAZE PODATAKA

  Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu omogućuje pristup bazama podataka s nacionalnom licencijom.
  Baze se mogu pregledavati po područjima ili po abecedi. Pristup je reguliran preko IP adresa, što znači da je omogućen s fakultetskih računala. Za neke baze postoji mogućnost udaljenog pristupa koristeći Proxy server, odnosno AAI@Eduhr sustav autentifikacije.

  POVEZNICA


  REPOZITORIJ DABAR

  Dabar je sustav koji ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja u RH omogućava uspostavu institucijskog digitalnog repozitorija pomoću kojeg mogu pohraniti, opisati, dugoročno čuvati, pretraživati i distribuirati svoje digitalne sadržaje. Dabar razvija i održava Sveučilišni računski centar (Srce) u suradnji s partnerskim ustanovama.
  Ukoliko želite pretražiti radove FFST, upišete u pretraživač FF i odaberete Filozofski fakultet u Splitu.

  REPOZITORIJ

   


  SOFTVER ZA PROVJERU AUTENTIČNOSTI - TURNITIN

  Etičnost u obrazovanju i znanosti posljednjih je godina vrlo aktualna tema na globalnoj razini. Softver za provjeru autentičnosti je alat, koji nadležnim osobama, prije svega nastavnicima i mentorima, ali i samim studentima olakšavaju donošenje prosudbe o izvornosti nekog teksta, u pravilu studentskog ili sličnog rada, odnosno o razini prenošenja i ispravnosti navođenja drugih izvora (tekstova) u predmetnom radu.

  SOFTVERI ZA PROVJERU AUTENTIČNOSTI RADOVA (upute)

  Turnitin: upute i animacije

  POVEZNICA TURNITIN 

  ---------------------------------------------------------
  Samostalna provjera radova za studente:

  Class ID: 42923798
  Enrollment key: FFST


  ZAVRŠNI I DIPLOMSKI RADOVI

  Dokumenti

  Obavijesti

  20.05.2024
  Od 22.-31. svibnja u Knjižnici će biti postavljena izložba studentskih radova "Boja, ploha oblik - judi, zviri i beštije". Predstavljeni radovi nastali su kao rezultat rada sa studentima u okviru vježbi na izvanrednom studiju Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i Učiteljskog studija generacije 2022./23 i 2023./24. Organizacija i postava izložbe:   doc.dr.sc. Dubravka Kuščević Mia Mijaljica, prof, asistentica Odabir likovnih radova: izv.prof.dr.sc. Marija Brajčić    
  22.04.2024
  Tvrtka   ProQuest  omogućila je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na skup baza podataka  ProQuest One Academic   i bazu podataka  ProQuest One Psychology . ProQuest One Academic objedinjuje multidisciplinarne sadržaje sljedećih baza podataka: Academic Complete Academic Video Online ProQuest Central ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT) Dostupan sadržaj koji obuhvaća sva područja znanosti uključuje znanstvene i stručne časopise, e-knjige, disertacije, izvješća, audiovizualne sadržaje i drugo. ProQuest One Psychology objedinjuje znanstvene časopise, videozapise i transkripte psiholoških savjetovanja, uključujući članke, disertacije i e-knjige koji obrađuju istraživačke metodologije, alate za mjerenje i slično, a baza uključuje i publikacije  Američkog psihološkog društva (APA) . Probni pristup bit će omogućen do  22.5.2024.  godine, a popis ovlaštenih ustanova za pristup možete pronaći  ovdje . Za sva dodatna pitanja obratite se na  baze@nsk.hr  ili na 01 6164 172.
  19.03.2024
  Izdavač  Taylor & Francis   je za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu omogućio probni pristup na cjelokupnu zbirku e-knjiga koja sadrži monografije, referentnu literaturu i udžbenike koji obuhvaćaju sva znanstvena područja. Taylor & Francis eBooks  sadrži više od 120.000 naslova koji obuhvaćaju sva područja znanosti, a knjige su dostupne isključivo za čitanje online. Popis ustanova koje su uključene u probni pristup i kratke upute za korištenje zbirke možete pronaći  ovdje . Probni pristup će biti omogućen do  13. svibnja 2024. , a u slučaju poteškoća s pristupom obratite se na  baze@nsk.hr  ili na 01 6164 172.
  11.03.2024
  Dana 11.03.2024. na našem fakultetu otvorena je izložba "Dvorci" koju su predstavile studentice 2. godine RPOO pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Ivane Visković. Zajednički cilj ove izložbe bio je ostvariti zadatak zajedničkog konstruiranja raznovrsnih dvoraca, uz pritom potpuno ograničenu verbalnu komunikaciju. Naše studentice su, bez izgovorenih riječi, vješto izvršile ovaj neobično zanimljiv zadatak, a usput i mnogo toga naučile. Razumijevanje timskog rada, kreativno rješavanje problema i razvitak međusobnog povjerenja samo su neke od vrijednih lekcija koje su stekle kroz ovu radionicu. Jedna od najvažnijih lekcija koju su usvojile jest kako efikasno surađivati kao tim, bez potrebe za izričitim dogovorom i komunikacijom. Kako su izrekle u svojim osvrtima, suočile su se s izazovima i problemima koji su zahtijevali dobra kreativna rješenja. Oslanjajući se samo na vlastitu sposobnost improvizacije bez prethodnog dogovora, studentice su uspješno savladale prepreke. Ova aktivnost također im je pružila priliku za razvoj emocionalne inteligencije. Svi članovi tima morali su pomno pratiti neverbalne signale i geste drugih i pažljivo promišljati o međusobnim idejama za uspješno surađivanje bez izravnog govora. Naše studentice zaključile su da nije uvijek moguće predvidjeti izazove s kojima ćemo se suočiti, ali kroz ovakve aktivnosti možemo učiti kako se brzo prilagoditi novim okolnostima. Među članovima grupe razvilo se povjerenje, a još više se istakla važnost i snaga timskog rada. Razvijajući osjećaj zajedništva zajedno su dokazale da, uz malo više pažnje i truda, doista možemo razumjeti jedni druge i tako ostvariti brojne ciljeve, pa čak i bez ijedne izgovorene riječi.
  11.03.2024
  Izloženi radovi učenika osnovnih i srednjih škola prikupljeni su u sklopu likovnog natječaja u organizaciji Udruge bivših studenata i prijatelja Filozofskog fakulteta u Splitu – Alumni FFST povodom obilježavanja 500. obljetnice smrti oca hrvatske književnosti Marka Marulića Splićanina (1524.–2024.).  Sabrani uradci svjedoče o snazi kojom taj neprikosnoveni književni klasik još uvijek nadahnjuje generacije mladih umjetnika o čemu zorno svjedoče njihovi radovi.  
  05.03.2024
  Otvoren je probni pristup na platformu  Statista  za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu. Statista okuplja nacionalne i međunarodne statistike i podatke o tržištu s pristupom na više od 1,5 milijuna statistika, prognoza, dosjea, izvještaja i infografika u okviru 80.000 različitih tema iz više od 22.500 izvora, obuhvaćajući više od 170 multidisciplinarnih kategorija. Uvidima u tržišna kretanja, podatke o tvrtkama i analize potrošačkih navika, korisnici dobivaju cjelovit pogled na poslovni krajolik, poglavito za pronalaženje investitora, strateško planiranje istraživačkih projekata i slično. Pozivamo vas i na online radionicu na kojoj će se predstaviti funkcionalnosti platforme Statista, a održat će se  14.3.2024., 10h – 11h . Radionici se možete pridružiti putem  MS Teams poveznice . Kratke video upute za korištenje i popis ustanova s pravom pristupa na platformu možete pronaći  ovdje . Probni pristup će biti omogućen do 5.4.2024., a u slučaju poteškoća s pristupom obratite se na  baze@nsk.hr  ili na 01 6164 172.
  05.02.2024
  Na platformi  Kanopy  nalazi se širok raspon žanrovski definiranih igranih i animiranih filmova od kojih su mnogi ekskluzivni za Kanopy, a mogu se koristiti na studijima vezanim za umjetničko područje, medije, komunikacijske znanosti i engleski jezik. Platforma također sadrži i velik broj dokumentarnih filmova koji pokrivaju teme iz područja društvenih i humanističkih znanosti, medicine i zdravstva, umjetničkog područja i šire. Pristup je omogućen nacionalnom licencom do kraja 2024. godine. Navedenoj platformi možete pristupiti  ovdje .
  19.12.2023
  Izdavač  Wiley  otvorio je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici pristup na više od 1.400 časopisa u okviru područja društvenih i humanističkih znanosti, prirodnih i tehničkih znanosti te biomedicine i zdravstva. Detaljnije informacije o dostupnim časopisima, ustanovama s pravom pristupa i mogućnosti udaljenog pristupa možete pronaći  ovdje . U slučaju problema s pristupom obratite  se na  baze@nsk.hr  ili na 01 6164 172.
  09.11.2023
  Writefull  predstavlja zbirku digitalnih alata usmjerenih na unaprjeđenje jezične kvalitete akademskih radova. Razvijen je posebno za studente i znanstvenike. Koristeći naprednu umjetnu inteligenciju Writefull pruža mogućnost analize, sugestije i poboljšanja tekstova napisanih na engleskom jeziku: • provjerava ispravnost gramatike, upotrebe riječi, stila, redoslijed riječi, interpunkciju • na temelju svoje baze autentičnih znanstvenih tekstova i često korištenih akademskih rečenica predlaže korisnicima optimalne riječi i izraze u određenom kontekstu • online alat za zajedničko pisanje i objavljivanje • nudi mogućnost preuzimanja revidirane verzije učitanog rada uz koju bilježi broj danih jezičnih prijedloga (prikaz ukupne kvalitete jezika učitanog teksta) • ističe rečenice koje treba potkrijepiti referencom i osigurava potpunost citata unutar teksta • nudi alate za parafraziranje, sastavljanje sažetaka, umetanje naslova te pretvaranje neformalnog teksta u akademski stil. Probni pristup je omogućen IP rasponom za sve sastavnice Sveučilišta u Splitu i dostupan je u periodu od 7. studenog do 10. prosinca 2023. Detaljan pregled dostupnih alata, nužnih tehničkih uvjeta te upute za korištenje i pristup možete pronaći u dokumentu: Writefull-Institutions-Trial-Welcome-Pack-for-University-of-Split2-1 Download Snimka online radionice o korištenju Writefull alata Video upute za korištenje U slučaju problema s pristupom obratite se na  bibliometrija@svkst.hr .
  06.11.2023
  Obavještavamo vas da je  Taylor & Francis  Sveučilištu u Splitu otvorio probni pristup na zbirku e-knjiga koja obuhvaćaju sva područja znanosti. Pristup je omogućen IP rasponom te zbirku možete pretraživati klikom na link  www.taylorfrancis.com  sa svih sastavnica Sveučilišta u Splitu. Probni pristup je otvoren do 16. siječnja 2024. godine. U slučaju problema s pristupom obratite se na  bibliometrija@svkst.hr . Upute za pretraživanje: Taylor-Francis-eBooks-Researcher-User-Guide-2021-1 Download
  03.11.2023
  Tvrtka   ProQuest  omogućila je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na skup baza podataka  ProQuest One Academic . ProQuest One Academic objedinjuje multidisciplinarne sadržaje sljedećih baza podataka: Academic Complete Academic Video Online ProQuest Central ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT) Dostupan sadržaj koji obuhvaća sva područja znanosti uključuje znanstvene i stručne časopise, e-knjige, disertacije, izvješća, audiovizualne sadržaje i drugo. Probni pristup bit će omogućen do  3. prosinca 2023.  godine, a popis ustanova uključenih u probni pristup možete pronaći  ovdje . Za sva dodatna pitanja obratite se na  baze@nsk.hr  ili na 01 6164 172.
  02.11.2023
  Sveučilišna knjižnica u Splitu u obilježavanje svoje 120. obljetnice prigodno uključuje i studente te u prosincu namjerava upriličiti studentsku književnu večer „Sveučilišnoj knjižnici za 120. rođendan“. Pozivaju se studenti skloni književnom stvaralaštvu da do 20. studenoga 2023. dostave svoje pjesme ili kraće prozne uratke na adresu:  svkst120@svkst.hr , uz naznaku predmeta „Knjižnici za 120. rođendan“. Sudjelovati mogu studenti Sveučilišta u Splitu s najviše 3 rada, s tim da ukupna količina teksta ne prelazi 2700 znakova s bjelinama. Radovi se šalju u privitku, u word formatu. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime studenta, godinu studija, naziv fakulteta te e-mail i telefon za kontakt. Autori odabranih radova sudjelovat će na književnoj večeri na kojoj će pročitati/kazivati svoje radove, a najuspješniji će biti simbolično nagrađeni.
  30.10.2023
  Sveučilišna knjižnica organizira tjednu radionicu na temu „Kako napisati završni ili diplomski rad?“ Svakog četvrtka saznajte kako organizirati svoje istraživanje, gdje pronaći literaturu i kako koristiti informacijeu skladu s načelima akademske čestitosti. Kad: svaki četvrtak od 12.00-13.30 h Gdje: Sveučilišna knjižnica, Info-edu učionica (razina -2) Kako: prijave na https://www.svkst.unist.hr/index.php/rezervacija-mjesta-u-citaonici/  
  23.08.2023
  Knjižnica započinje s radom u petak 25.8.2023. i radit će u jutarnjoj smjeni radi bolesti djelatnice.
  08.02.2023
  Izdavač  Gale  omogućio je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na baze podataka koje sadrže znanstvene i stručne časopise, primarne izvore, referentnu literaturu, novine i e-knjige u okviru svih područja znanosti. Dostupne su i  interaktivne baze podataka  u sklopu prirodnih i biomedicinskih znanosti koje uključuju vizualne alate s mogućnosti rotiranja, zumiranja i analize 3D modela te predstavljaju korisno sredstvo u održavanju nastave. Detaljnije informacije o dostupnim bazama podataka, ustanovama uključenima u probni pristup i individualne poveznice za pristup pronađite  ovdje . Probni pristup je omogućen do  6. lipnja 2023.  godine. Za sva dodatna pitanja obratite  se na  baze@nsk.hr  ili na 01 6164 172.
  08.11.2022
  Kineski izdavač  China National Knowledge Infrastructure (CNKI)   omogućio je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na svoju platformu  CNKI Express  u trajanju od šest mjeseci. Platforma sadrži kineske i međunarodne znanstvene časopise (Springer Nature, Wiley, Elsevier, Emerald, Cambridge, De Gruyter i druge), doktorske disertacije, magistarske radove, zbornike, novine, e-knjige, patente i standarde. Platforma nudi i mogućnost prijevoda kineskih tekstova na engleski jezik, kao i grafičke prikaze analiza znanstvenog izdavaštva. Za sva dodatna pitanja obratite se na  baze@nsk.hr  ili na 01 6164 172.
  03.11.2022
  Tvrtka  American Journal Experts   omogućila je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na  AJE Digital Editing , brz i fleksibilan alat za uređivanje i lekturu znanstvenih i stručnih tekstova na stranim jezicima. Umjetna inteligencija koja upravlja alatom temelji svoje „znanje“ na milijunima primjera izmjena koje su učinili urednici, znanstvenici i stručnjaci, u okviru više od 447 područja istraživanja te više od 2000 tema specifičnih za pojedino znanstveno područje. Digital Editing ispravlja gramatičke pogreške i poboljšava fraziranje i odabir riječi kako bi se osiguralo da se rukopis ocjenjuje prema kvaliteti istraživanja, a ne prema kvaliteti jezika. Alat se može koristiti nakon registracije i kreiranja korisničkog računa, a kratke upute za korištenje i informacije o ustanovama koje su uključene u probni pristup možete pronaći   ovdje . Pristup je omogućen do  30. studenoga 2022.  godine, a za sva dodatna pitanja se obratite na e-mail  baze@nsk.hr  ili na broj telefona 01 6164 172.
  28.10.2022
  ProQuest je omogućio probni pristup (preko fakultetskih računala) do kraja studenog na sljedeće sadržaje: Academic Video Online:  https://video.alexanderstreet.com/channel/academic-video-online                                      70 thousand videos – in various subjects – Anthropology, sociology, etc   Anthropology Resource Library:  https://search.alexanderstreet.com/anthropology                                                      Multimedia collection – text and videos and audio files   Social Science Premium Collection:  https://www.proquest.com/socialsciencepremium?accountid=207053               Full text databases and bibliographies in various topics of social sciences, e.g. linguistics, sociology, social science, education, politics, library sciences.
  20.12.2021
  Charlesworth Author Services nudi Journal finder, alat koji će vam pomoći u odabiru časopisa za objavljivanje članka.  U predviđeno polje unesite naslov, ključne riječi i/ili sažetak  i odaberite opciju Find Journals.  
  10.09.2021
  Knjižnica će do 19.12.2020 raditi od 8.00-20.00 sati. Od 21.12.2020. do 7.01.2021. knjižnica će biti zatvorena.
  10.09.2021
  ProQuest je otvorio probni pristup za Sveučilište u Splitu i to: ProQuest ebook, ProQuest One Academic  (ProQuest Central, ProQuest Dissertations & Theses Global information, Academic Video Online, Academic Complete) i SciTech Premium Collection. Bazi možete pristupiti s računala koji su povezani na mrežu Sveučilišta ( https://www.proquest.com/ ) ili udaljenim pristupom koristeći Shibboleth prijavu ( https://search.proquest.com/shibbolethlogin ). Probni pristup otvoren je do 31. prosinca 2020
  10.09.2021
  Od 9.11.2020. Knjižnica će, radi bolesti djelatnice, raditi samo u jutarnjoj smjeni (do 16.00 sati).
  10.09.2021
  Obavještavamo vas da je  SAGE Publishing  za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvorio probni pristup na  SAGE knowledge  zbirku e-knjiga, referentne literature i videozapisa koji obuhvaćaju područje društvenih i humanističkih znanosti. Detalje o dostupnim naslovima i upute za pretraživanje možete pronaći  ovdje . Platformi SAGE možete pristupiti putem  proxy  servera na glavnom izborniku Portala e-izvori unosom AAI@EduHr korisničkih podataka. Probni pristup omogućen je do  31. srpnja 2020. , a u slučaju problema s pristupom obratite se na  baze@nsk.hr   ili na 01 6164 172.
  10.09.2021
  Besplatni pristup e-knjigama i ostalim pisanim sadržajima s različitih područja znanosti Springer Nature  omogućio je slobodni pristup dijelu e-knjiga, uglavnom s područja STEM-a, ekonomije i medicine, na njemačkom i engleskom jeziku. Sve što trebate je kliknuti na poveznice na dnu članka koja će Vam otvoriti tablicu s popisom naslova. Knjigama možete pristupiti pomoću poveznice u tablici i preuzeti je na Vaše računalo. Registracija nije potrebna. Sadržaji se nalaze  ovdje .
  10.09.2021
  Za Filozofski fakultet u Splitu otvoren je besplatni probni pristup za bazu  Historical Abstracts with Full Text do 20. lipnja 2020. Autentifikacija je provedena preko IP adresa, znači pristup je omogućen preko fakultetskih računala ili koristeći udaljeni pristup (Team Viewer). Za pristup koristite poveznicu: http://web.b.ebscohost.com/ehost/search/advanced?vid=7&sid=685b4b34-f902-4518-a730-0f286014081b%40sessionmgr103 Historical Abstracts with Full Text   je databaza sa cjelovitim tekstom koja pokriva svjetsku povijest (izuzev SAD-a i Kanade) od 15. stoljeća do danas. Sadrži stotine povijesnih časopisa i knjiga te korisne značajke poput mogućnosti pretraživanja prema vremenskom razdoblju. Sadržaj obuhvaća gotovo 550 časopisa s cjelovitim tekstom i 140 knjiga sa cjelovitim tekstom, indeksiranje povijesnih članaka iz više od 2.300 časopisa na više od 40 jezika, pokrivenost od 1863. godine, citirane reference koje se mogu pretraživati za više od 500 časopisa. Teme uključuju svjetsku povijest, vojnu povijest, povijest žena, povijest obrazovanja i još mnogo toga. Neki od lokalnih akademskih časopisa uključenih u ovu databazu su:  Casopis za Suvremenu Povijest, Acta Historico-Oeconomica, Journal of Croatian Studies, Historijski Zbornik  i drugi .
  10.09.2021
  Obavještavamo vas da je  Taylor & Francis  za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvorio probni pristup na zbirku od 120.000 e-knjiga koje obuhvaćaju sva područja znanosti i dostupne su za čitanje online. Zbirci možete pristupiti putem  proxy  servera na glavnom izborniku Portala e-izvori (baze.nsk.hr) , a upute za pretraživanje i druge detalje možete preuzeti  ovdje . Probni pristup omogućen je do  30. lipnja 2020. , a u slučaju problema s pristupom obratite se na  baze@nsk.hr .
  10.09.2021
  Springer Nature  je za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu omogućio slobodan pristup na više od 500 e-udžbenika na njemačkom i engleskom jeziku koji obuhvaćaju sva područja znanosti. Detalje pristupa uz popis dostupnih naslova možete pronaći u  opisu baze , a slobodan pristup ovim e-udžbenicima omogućen je do  31. srpnja 2020. Udaljeni pristup na SpringerLink platformu moguć je odabirom  proxy servera  na glavnom izborniku Portala e-izvori ili putem  Shibboleth  prijave. U slučaju problema s pristupom obratite se na  baze@nsk.hr .
  10.09.2021
  Cambridge University Press  je za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu omogućio slobodan pristup na svoje zbirke e-udžbenika i priručnika koje obuhvaćaju sva područja znanosti. Popise dostupnih naslova možete preuzeti na sljedećim poveznicama: Cambridge Textbooks Cambridge Companions Cambridge Histories Cambridge Elements Slobodan pristup ovim zbirkama omogućen je do  31. svibnja 2020.  za sve  ustanove  uključene u pretplatu na Cambridge University Press. Udaljeni pristup na Cambridge Core platformu moguć je putem proxy servera na Portalu e-izvori i putem  Shibboleth  prijave. Uočene su poteškoće pojedinih ustanova i korisnika prilikom Shibboleth prijave na Cambridge Core platformu. Molimo sve korisnike da na platformu pristupaju odabirom proxy servera na glavnom izborniku Portala e-izvori dok se poteškoće sa Shibbolethom ne otklone. Detalje o dostupnim naslovima i pretraživanju Cambridge Textbooks pronađite u  opisu baze . U slučaju problema s pristupom obratite se na  baze@nsk.hr
  10.09.2021
  Preporučamo vam sljedeće e-izvore na kojima možete pronaći slobodno dostupne ažurne informacije o COVID-19:     CABI –   https://www.cabi.org/news-article/cabi-provides-free-access-to-content-on-global-health-platform-to-help-fight-coronavirus-outbreak/     Cambridge University Press   Clarivate Analytics –  https://clarivate.com/coronavirus-resources/   Elsevier –  https://www.elsevier.com/connect/coronavirus-information-center U bazi ScienceDirect slobodno je dostupan sadržaj pod tagom “coronavirus”   Emerald –  https://www.emeraldgrouppublishing.com/promo/coronavirus.htm     IOPscience extra  –  https://ioppublishing.org/news/coronavirus-covid-19-faqs/   OVID –   http://tools.ovid.com/coronavirus/   Oxford Academic –   https://academic.oup.com/journals/pages/coronavirus   ProQuest –   https://www.proquest.com/blog/pqblog/2020/Coronavirus-Impacted-Libraries-Get-Unlimited-Access-to-Ebook-Central.html      SAGE Publishing –   https://uk.sagepub.com/en-gb/eur/press/access-coronavirus-covid-19-articles-from-sage-publishing   Science Journals –   https://www.sciencemag.org/coronavirus-research-commentary-and-news?IntCmp=coronavirussiderail-128   SpringerNature –    https://www.springernature.com/gp/researchers/campaigns/coronavirus      Taylor & Francis –   https://newsroom.taylorandfrancisgroup.com/coronavirus-reading-list/   Wiley –  https://novel-coronavirus.onlinelibrary.wiley.com/