MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Studentska služba

  dipl.uč. Ines Kurtov Email  
  mag. philol. angl. Ivana Pisac Šumić Email  
  struč.spec.admin.publ. Ivana Selak Email  
  dipl.uč. Antonija Šošić Email  

  OBRASCI

  22.08.2023

  VAŽNA OBAVIJEST O PLAĆANJU ŠKOLARINA ZA STUDENTE KOJI MIJENJAJU STUDIJSKI PROGRAM!!!

  Temeljem tumačenja Ministarstva znanosti i obrazovanja RH o subvencioniranju školarine, zaprimljenog na Filozofski fakultet sa Sveučilišta u Splitu nakon završetka upisa u prvu godinu prijediplomskih i integriranog studija u ljetnom upisnom roku (21. srpnja 2023. u 16 sati), obavještavamo studente koji u ak. god. 2023./2024. ne upisuju prvi put prvu godinu studija (ranije su studirali kao redoviti studenti na drugom studiju) da su dužni, osim troškova upisnine, platiti i troškove školarine u punom iznosu od 929,06 € (7.000,00 kn).

  Osim studenata koji prvi put upisuju prvu godinu prijediplomskih studija, od plaćanja školarine su izuzeti i studenti koji:

  1. drugi put upisuju prijediplomsku razinu studija pod uvjetom da su na prethodnom studiju u prethodnoj ak. godini ostvarili minimalno 55 ECTS bodova*

  2. drugi put upisuju prijediplomsku razinu studija pod uvjetom da su na prethodnom studiju u prethodnoj ak. godini ostvarili minimalno 30 ECTS bodova ako su studenti s utvrđenim tjelesnim oštećenjem od 60% ili više te ako su studenti iz sustava alternativne skrbi*

  Posebna napomena za studente koji mijenjaju jedan studijski smjer na dvopredmetnim studijima Filozofskog fakulteta u Splitu:

  1. Studenti dvopredmetnih studija Filozofskog fakulteta u Splitu koji u ak. god. 2023./2024. mijenjaju jedan studijski smjer, a u prethodnoj akademskoj godini su ostvarili manje od 30 ECTS bodova plaćaju puni iznos školarine u iznosu od 929,06 € (7.000,00 kn).
  2. Studenti dvopredmetnih studija Filozofskog fakulteta u Splitu koji u ak. god. 2023./2024. mijenjaju jedan studijski smjer, a u prethodnoj akademskoj godini su ostvarili 30 ECTS bodova na studijskom programu kojeg nastavljaju studirati, dužni su platiti polovinu iznosa pune školarine u iznosu od 464,53 (3.500,00 kn).
  3. Studenti dvopredmetnih studija Filozofskog fakulteta u Splitu koji u ak. god. 2023./2024. mijenjaju jedan studijski smjer, a u prethodnoj akademskoj godini su ostvarili 55 ili više ECTS bodova, oslobođeni su plaćanja školarine.

  S obzirom na gore navedeno, naknadno pristiglo tumačenje resornog Ministarstva, a u namjeri da se studentima olakša izvršenje financijske obveze, dozvoljava se plaćanje punog iznosa školarine u dva jednaka obroka kako slijedi:

  1. prvi obrok (u iznosu od 464,53 ) studenti su dužni uplatiti najkasnije do 20. rujna 2023.

  2. drugi obrok (u iznosu od 464,53 ) studenti su dužni uplatiti najkasnije do 15. prosinca 2023. 

  VAŽNO! Potvrdu o uplati potrebno je dostaviti Službi za studentske poslove na referada@ffst.hr.

  Podatke za uplatu (IBAN, model, poziv na broj i opis plaćanja) studenti koji su obveznici plaćanja školarine temeljem ove obavijesti će dobiti e-mailom do kraja kolovoza. Za dodatne informacije i upite, molimo javiti se Službi za studentske poslove na referada@ffst.hr.

   

  Navedena mogućnost plaćanja iznimno vrijedi samo za upis u ak. godinu 2023./2024. i to samo za studente na koje se ova obavijest odnosi (koji ne upisuju prvi put prvu godinu studija, odnosno koji su ranije studirali kao redoviti studenti na drugom studiju) i koji su obveznici plaćanja punog iznosa školarine.

  *studenti koji su ranije studirali, a smatraju da spadaju u navedene kategorije dužni su dostaviti dokaz o ostvarenim ECTS bodovima u Službu za studentske poslove Filozofskog  fakulteta u Splitu.

  Uprava Filozofskog fakulteta u Splitu

  Popis obavijesti